Deel dit artikel
-

Microsoft EMEA richt dotcom-groep op

Microsoft EMEA (Europa, Midden-Oosten en Afrika) gaat een regionale dotcom groep oprichten. Het team wil bestaande en startende bedrijven in Europa, Israel en Zuid-Afrika helpen om een succesvol Internetbedrijf te worden. De groep zal bijgestaan worden door honderd professionals en personeel van Microsoft EMEA, die al in de dotcom-markt werken. Microsoft zal een bedrag van 125 miljoen dollar in het project steken.

De groep wil startups helpen door ze in contact te brengen met business- en technologie- consultanten. Door middel van een web-based programma brengt Microsoft EMEA de klanten en partners van Microsoft EMEA samen. Op de website kunnen startups venture capitalists vinden, maar ook informatie en services, zoals Hotmail en MSN services. Daarnaast gaat het al bestaande bedrijven helpen om klanten en toeleveranciers op een business-to-business marktplaats aan te sluiten. In Nederland zal er ook een groep komen die zich gespecificeerd gaat bezig houden met dot com bedrijven. "Nederland zal parallel moeten blijven lopen aan de rest van Europa. Samenwerking is belangrijk voor de internationale markt", aldus Erwin Visser, marketing manager Microsoft.

Daarnaast zal Microsoft zogenaamde Competency Centers oprichten, waar bedrijven hun websites kunnen laten ontwikkelen en testen op bestendigheid van bijvoorbeeld een enorme toeloop op producten, zoals rond kerstmis.

Volgens John Leftwich, Vice-President van Microsoft EMEA, bestaat er een grote vraag naar advies en support van zowel bestaande als nieuwe klanten. Microsoft EMEA wil om dat te realiseren betrekkingen aangaan met bedrijven als Andersen Consulting, Cap Gemini, KPMG en PriceWaterhouseCoopers, maar ook met incubators, venture capitalists en overheidsbedrijven.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond