Deel dit artikel
-

Microsoft grootste in antivirus

Microsoft is de belangrijkste speler geworden op het gebied van antivirussoftware, voornamelijk dankzij het gratis en niet erg goed scorende Microsoft Security Essentials. Dat blijkt uit een nieuwe studie van Opswat.

Vroeger viel er nog geld te verdienen met antivirussoftware voor consumenten, maar die tijd is voorbij. Het zijn de gratis producten die bovenaan de ranglijst staan. Naast Microsoft Security Essentials scoort ook Avast Antivirus Free hoog. In Noord-Amerika heeft Microsoft al bijna een derde van de markt in handen. De betaalde versies van Norton (Symantec) blijven populair, maar groeien nauwelijks meer.

Wereldwijd scoort Microsoft Security Essentials het hoogst met een marktaandeel van 15,3 procent. Avast! Free Antivirus volgt op grotere afstand met 13,6 procent.

De groei van Microsoft is opmerkelijk omdat Microsoft Security Essentials niet standaard wordt meegeleverd met Windows. Pas in Windows 8 is antivirussoftware standaard ingebouwd.

De bedrijven verdienen nog hoofdzakelijk aan zakelijke software. Een aantal jaren geleden nog verkochten de bedrijven hun pakketten inclusief een jaar gratis updates.

Het rapport is gebaseerd op installaties van 150.000 pc’s.

Deel dit bericht

3 Reacties

Don van Riet

Toch maar n.a.v. die recente test nu de gratis versie van F-Secure via XS4ALL bij één van mijn PC’s erop gezet. Als dat bevalt volgen mijn overige PC’s. Overigens ben ik al vroeg met MS Sec. Essentials begonnen en waardeer(de) vooral de gebruikersvriendelijkheid ervan. Jammer dat ze wegzakken!

Dirkjan

Wat bedoel je precies met “niet erg goed scorende”? Krijgen ze in het onderzoek een slecht cijfer? Hoe slecht is deze dan in vergelijking tot de andere cijfers?

Ben zelf een zeer tevreden gebruiker van Microsoft Security Essentials.

Redactie Emerce

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond