Deel dit artikel
-

Microsoft lanceert vouwbare tablets

Microsoft toonde vanmiddag in New York een aantal nieuwe producten die nog in ontwikkeling zijn, waaronder de Surface Neo, een tablet die kan worden dubbelgevouwen. De Neo, die kerst 2020 zal uitkomen, draait op een speciale versie van Windows genaamd Windows 10X.

Surface Duo is de naam van een kleinere tablet met twee 5,6 inch schermen waarmee ook gebeld kan worden. Maar Microsoft lanceert hem niet als smartphone, maar ‘als een Surface’. Meest opvallend: de Duo draait Android en Google apps. Ook dit apparaat zal pas eind 2020 verkrijgbaar zijn.

De keuze voor Android is verrassend, maar logisch: Microsoft is zelf gestopt met de mobiele Windows-versie.

De Neo bestaat uit twee 9 inch schermen en doet denken aan de Zenbook Pro Duo van ASUS. Het apparaat draait op een Intel Lakefield chipset, maar meer details zijn er niet.

Zoals verwacht lanceerde Microsoft zijn nieuwe Surface Pro 7 met USB-C, hoewel USB ook nog wordt ondersteund. Het design blijft gelijk, met 12,3 inch-scherm en een uitklapbare standaard. De Pro is 150 dollar goedkoper geworden, want 749 dollar. Er zijn configuraties met 4, 8 of 16 GB aan geheugen.

Daarnaast werd een Surface Pro X getoond met als basis een Qualcomm processor. Hij wordt geleverd met toetsenbord en Surface Pen die draadloos kan worden opgeladen. Het 14 inch scherm heeft een resolutie van 2880 x 1920.

De nieuwe Surface Laptop 3 komt in Intel (Ice Lake) en AMD varianten. Nog altijd is de binnenkant deels gemaakt van alcantara-stof, nieuw is een versie die volledig van aluminium is gemaakt.

De laptop komt in drie kleuren. De 13,5 inch variant, eind deze maand verkrijgbaar, begint bij 999 dollar.

In navolging van Apple en Samsung heeft Microsoft eigen draadloze oordoppen ontwikkeld. De Surface Earbuds zijn echter bedoeld voor de zakelijke markt. Het is mogelijk zeker zestig talen in real time te vertalen. Dicteren met Office 365 is eveneens mogelijk. De Surface Earbuds verschijnen voor het eind van het jaar, voor 249 dollar.

Aanvankelijk werd ook verwacht dat Microsoft met een slimme luidspreker zou komen, maar die werd vandaag niet aangekondigd.

Deel dit bericht

1 Reactie

bert

Ik weet het niet. Volgens mij heeft Microsoft nu bijna volledig de hardware in de ring gegooid qua eigen hardware en eigen OS. Volgens mij wil Nadella er een Office/Azure only bedrijf van maken.
Kijk nog eens de keynote terug waarin de Surface Book 1 en de 950XL werden gelanceerd. Daar spat de innovatie vanaf, op een manier als Apple deed in de beste Jobs jaren, en daar nog een schep bovenop.
Ik denk dat Windows en Surface beide Windows Phone/Lumia achterna gaan. Erg jammer.
Dat terwijl ze de sleutel voor succes van Windows (Phone) wel in handen hadden met project Astoria. Werk dat goed uit en je kunt gewoon door met Windows Phone/Mobile en de toon blijven zetten in hardware. Qua opbouw is Windows Phone 8.1/10 nog altijd geniaal, en qua vormgeving blijft zelfs iOS 13 gedateerd naast het bejaarde Windows Phone 8.1
Zwalken, daar lijk dit nog het meeste op. Met een lam been.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond