Deel dit artikel
-

Microsoft koopt Nuance, grootste overname sinds LinkedIn (update)

Microsoft legt 19,7 miljard dollar op tafel voor Nuance Communications, een bedrijf uit Boston dat gespecialiseerd is in spraaktechnologie of conversational AI zoals het tegenwoordig heet.

Persbureau Bloomberg meldde vanochtend al dat de overname er aan zat te komen, maar inmiddels heeft Microsoft de acquisitie bevestigd. Microsoft neemt Nuance vooral over voor de versterking van the Microsoft Cloud for Healthcare. Andere toepassingen liggen op het terrein van Interactive Voice Response (IVR), virtual assistants en biometrie.

Microsoft heeft in het verleden samengewerkt met Nuance op het gebied van zorgoplossingen. Nuance heeft ook een grote aanwezigheid in Seattle – de thuisbasis van Microsoft – als gevolg van verschillende overnames, waaronder die van VoiceBox, Swype, Tweedle, Varolii en Jott. Nuance nam in februari nog Saykara over, een startup uit Seattle die een spraakassistent maakt voor zorgverleners.

Nuance heeft, toen het nog Scansoft heette, de spraaktechnologieafdeling van Lernout & Hauspie overgenomen, het Belgische bedrijf dat failliet ging na boekhoudfraude.

Nuance rapporteerde een omzet van 345,8 miljoen dollar over het vierde kwartaal van 2020. Het aandeel van het bedrijf is sinds maart 2020 bijna verdrievoudigd en de marktkapitalisatie bedraagt zo’n 13 miljard.

De overname is de op een na grootste tot nu toe voor Microsoft. Eerder betaalde het bedrijf 26,2 miljard dollar voor LinkedIn.

Foto Shutterstock

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond