Deel dit artikel
-

Microsoft wil Yammer voor een miljard

Microsoft zou bereid zijn om een miljard dollar te betalen voor Yammer, een soort Twitter of Facebook maar dan voor binnen de beslotenheid van de bedrijfsmuren.

De overname zou mogelijk vandaag al worden beklonken, weet persbureau Bloomberg. Met de overname zou Microsoft zich een positief verwerven op het terrein van de ‘social enterprise’. Salesforce.com sloeg eerder die richting al in.

Het wordt steeds normaler voor werknemers om buiten de traditionele communicatiekanalen om contact te houden met collega’s. Chat was jarengeleden al een betwist kanaal, maar dat is nu gangbaar. Met Yammer zou Microsoft ook Twitter- en Facebookachtige middelen kunnen bieden aan zijn zakelijke klanten.

Het vier jaar oude systeem laat gebruikers korte berichten sturen naar collega’s en andere verbanden waarin iemand samenwerkt. Een bericht is een tekst, link foto’s of een alert voor bepaalde gelegenheden. Yammer is te gebruiken als softwareprogramma op de computer en mobiel. De gespreksarchieven zijn online doorzoekbaar.

Hoe Microsoft de dienst zou versmelten met zijn eigen kantoorsoftware is nog niet bekend.

Business Insider was gisteren de eerste die het nieuws over de overgenamegesprekken meldde.

Microsoft is sinds een jaar eigenaar van Skype, tot voor kort ook een ontraditioneel communicatiemiddel binnen de bedrijfsmuren.

Yammer haalde in de afgelopen drie jaar in vijf financieringsronden 142 miljoen dollar venture capital op.

Foto: Robert Scoble (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond