Deel dit artikel
-

Miljoeneninvestering voor warehouserobots

De Franse start-up Exotec Solutions, maker van robots voor e-commercemagazijnen, ontvangt een investering van 15 miljoen euro.

Met het nieuwe groeigeld moet de onderneming zijn activiteiten gaan opschalen. Doel: duizend robots produceren en verkopen voor eind 2019.

Exotec Solutions, gelegen ten noorden van Rijsel, maakt robots voor in magazijnen die autonoom bestellingen uit de schappen halen en afleveren bij de inpaktafels. Dat type robots is al jaren bekend, maar de Franse ‘koeriers’ bewegen niet enkel horizontaal maar ook verticaal.

De zogeheten Skypods bewegen volgens de maker vier keer sneller en vijf keer hoger dan traditionele robots die met stellingkasten sjouwen. Daarnaast picken ze per uur het dubbele aantal orders en besparen ze menselijke collega’s vijftien kilometer lopen per dag.

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Exotec verkoopt niet enkel robots, maar ook de stellingen en kratten waar tussen ze bewegen. Door standaardisatie en robotisering besparen de Fransen ruimte en versnellen logistieke processen. De modulaire opzet van het systeem zorgt ervoor dat er zonder downtime capaciteit kan worden vergroot.

In de huidige investeringsronde doet Iris Capital mee als nieuwe toetreder. Breega en 360 Capital Partners zaten er al in.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond