Deel dit artikel
-

Miljoenhuizen.nl deeplinkt wel naar Funda

Op de dag van de uitspraak in het kort geding tussen NVM en ZoekAlleHuizen.nl is een andere zoekmachine voor woningen officieel begonnen: Miljoenhuizen.nl. In tegenstelling tot ZAH biedt Miljoenhuizen.nl wel deeplinks aan naar NVM-website Funda.nl. De site claimt een database met 100.000 woningen en biedt e-mailalerts en RSS-feeds.

Meteen na het kort geding tussen de makelaarsvereniging NVM en woningzoekmachine Zoekallehuizen.nl dreigt nu opnieuw een rechtszaak rond het nieuwe Miljoenhuizen.nl. Die site linkte donderdag rechtstreeks naar woningen op Funda.nl. De NVM probeerde nu juist de afgelopen maanden dit deeplinken tegen te gaan door technische beveiligingen in te bouwen die gericht waren tegen Zoekallehuizen.nl.

De site claimt niet alleen het aanbod van NVM-makelaars maar ook die van VBO, LMV en onafhankelijke makelaars weer te geven. Op dit moment zou de database bestaan uit honderdduizend woningen, zegt initiatiefnemer Nico Schoonderwoerd. "Ik heb gewacht tot de uitspraak in de zaak over Zoekallehuizen.nl. Die site heeft voor mij als het ware de juridische kastanjes uit het vuur gehaald. Nu de rechter zegt dat deeplinken mag, is dit een goed moment om de site te lanceren." Volgens Schoonderwoerd hebben de andere makelaarsverenigingen geen bezwaar tegen de zoekmachines.

Hij zegt dat vorig jaar zomer, nog voor dat Zoekallehuizen.nl opdook, te zijn begonnen met het maken van de site. Miljoenhuizen is een onderdeel van Schoonderwoerds Klup.nl, een site die informatie rond thema's rangschikt. "Wij zijn een soort Nederlandse About.com."

Volgens schoonderwoerd biedt Miljoenhuizen een aantal mogelijkheden die zowel Zoekallehuizen als Funda niet hebben. "Wij hebben de spider zo gemaakt dat zich geen dubbelingen voordoen. Ook kan je bij ons op postcode of op wijkniveau zoeken. Dat is handig als je bijvoorbeeld in een grote stad als Amsterdam woont. Dan wil je alleen huizen in een bepaalde buurt zien, anders krijg je te veel hits terug." Woningenzoekers kunnen zich op de site abonneren op RSS-feeds of emailalerts dat een prijs is verandert. Reacties bij woningen toevoegen is ook mogelijk.

Opmerkelijk is ook dat de site in grafieken de prijsontwikkeling van woningen per provincie toont. Die cijfers zijn volgens Schoonderwoerd niet keihard. "Het berekende gemiddelde kan afwijken van het gemiddelde van alle te koop staande woningen. Dit is zelfs zeer sterk het geval als het om een klein aantal woningen gaat. Verder kunnen er grote verschillen zijn tussen vraagprijs en transactieprijs."

Volgens Schoonderwoerd 'weet iedereen in Nederland dat de NVM een monopolie probeert te houden'. "Ik ben zelf woningzoeker geweest, maar niet geslaagd. Dus de maker van Miljoenhuizen.nl heeft zelf een huurhuis." De NVM heeft nog niet gereageerd op de nieuwe site. Miljoenhuizen heeft ook een sectie 'bekende woningen', waaronder die van Ronald Koeman, Rolf Wouters en Corry Konings.

Deel dit bericht

3 Reacties

Sion

Nav uw artikel over zoekallehuizen.nl wil ik u erop attenderen dat deze zoekmachine min of meer het bijltje er bij neer heeft gegooid; het deeplinkt niet meer naar de NVM makelaars die de rechtzaak aanspanden, en sowieso deeplinken ze niet naar Funda. Miljoenhuizen.nl is niet gezwicht voor de druk van NVM/funda en biedt deze woningen wel aan. Hierdoor heeft miljoenhuizen.nl ca 125.000 woningen, aanzienlijk meer dan Funda (ca 90.000) en zah.nl (ca 70.000). Miljoenhuizen.nl biedt veel interessante informatie voor woningzoekers, zoals hoe lang een huis te koop staat en of het huis in prijs verlaagd is, en heeft ook de sprong naar Web 2.0 gemaakt door bezoekers de mogelijkheid te geven op elke woning te commenten.

Danny van Strien

Corry Konings is nog bijna bij mij in de Muziek Show geweest Nederlandstalige Muziek met Danny van Strien

Beste Bekenste Populairste Amateur Presentator van de Benelux

SocialWalls.Club

Maar zo kan het ook ( http://Funda.SocialWalls.Club ). Ideaal voor een beurs of presentatie. Een riante LCD/Plasma met Internet toegang en alle bezoekers zijn in staat een keurig overzicht van alle sociale aktiviteiten van Funda.nl te bekijken.

De feeds/streams worden nog uitgebreid maar een impressie is reeds aanwezig. Bezoekers? Op dit moment 1,284,948 per dag, uniek. Totaal aantal page views betreft 8,391,492.

Zou Funda.nl zo vaak reeds bekeken worden? In ieder geval veel plezier met deze of een van de overige 3,2M pagina’s.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond