Deel dit artikel
-

Minister Kamp wil breedband in het buitengebied stimuleren

Minister Kamp wil snel internet stimuleren voor de ruim driehonderdduizend bewoners en bedrijven in dunbevolkte gebieden die deze toegang nog niet hebben.  Vanaf 1 september kunnen ondernemers een vergunning aanvragen om via een radiofrequentie in afgelegen gebieden draadloos internet aan te bieden. Op deze manier worden huishoudens of bedrijven verbonden met een zendmast die gekoppeld is met het internet.

Het Europees Fonds voor Strategische Investeringen (EFSI) biedt mogelijkheden voor bedrijven om extra geld op te halen voor toekomstige investeringen. Het ministerie van EZ wil nu zorgen projecten op het gebied van snel internet in aanmerking kunnen komen voor dit fonds.

Ook wil de bewindsman het fiscaal mogelijk maken dat telecommunicatie-infrastructuur, zoals kabels en buizen, langer ongebruikt in de grond mogen liggen, zonder dat er belasting over moet worden betaald. Hiermee wordt de aanleg van extra capaciteit voor de aanleg van snelle netwerken, ook in de buitengebieden, gestimuleerd.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond