Deel dit artikel
-

Mobiele telefoon drukt krant weg

Mobiele apparaten vragen inmiddels meer van onze tijd dan kranten en tijdschriften. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek. Maar adverteerders blijven achter. 

Steeds meer Amerikaanse consumenten maken gebruik van mobiele apparaten en dat gaat ten koste van de tijd die zij besteden aan het lezen van kranten en tijdschriften. Amerikanen trekken 44 minuten per dag uit voor de krant. Dat is iets minder dan vorig jaar, maar vanaf 2008 is de daling aanzienlijk, stelt eMarketer.

De televisie blijft onverminderd populair, net als internet. Op de derde plaats eindigt de radio. In de VS wordt dagelijks vier en een half uur tv gekeken, meer dan in Nederland.

Adverteerders volgen de trend echter totaal niet. Mobiel adverteren eindigt helemaal onderaan de ranglijst met 0,8 procent. Kranten en tijdschriften hebben samen 17,8 procent, meer dan radio.

 

Deel dit bericht

1 Reacties

Erik Grimm

Wel erg verzuild denken in dit artikel. Mobiel eist meer tijd op. Maar wat wordt er op die smartphones geconsumeerd. Juist ja, heel veel nieuws. Van die zelfde dagbladen. Dat zelfde beeld gaat op voor de tablets. Zou opgeteld zelfs meer tijd voor NieuwsMedia kunnen betekenen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond