Deel dit artikel
-

Mobiel internet T-Mobile stijgt explosief

T-Mobile zag de omzet uit mobiel internetverkeer in een jaar tijd met 29 procent groeien. Een kleine 5 miljoen Europeanen surfen en mailen nu mobiel. Zeven procent van de Europese omzet komt uit mobiel internet.

Dat blijkt uit de kwartaalcijfers die moederbedrijf Deutsche Telekom vanochtend presenteerde.

Eind september hadden 4,7 miljoen Europeanen een abonnement op Web ’n Walk, het mobiel internet-abonnement van T-Mobile. Een jaar geleden waren dat er nog 2,8 miljoen.

T-Mobile heeft in Europa 94,5 miljoen klanten die prepaid bellen of met een abonnement. Omgerekend heeft 5 procent van hen een Web ’n Walk-abonnement.

Dataverbruik verviervoudigt

Die internetklanten leverde 379 miljoen euro omzet op, 118 miljoen meer dan vorig jaar. In het derde kwartaal van 2008 verbrandden zij gezamenlijk 2 terabyte aan data. Dat is 4 keer meer dan vorig jaar.

In Europa realiseerde T-Mobile in het derde kwartaal een omzet van 5,4 miljard euro, 1,1 procent meer dan vorig jaar. Omgerekend is 7 procent van de omzet afkomstig uit mobiel dataverkeer (exclusief sms en mms). Een jaar geleden was dat nog 6 procent.

‘Sterkste groeier’

Mobiel internet is, met een jaargroei van 17 procent, het sterkst groeiende omzetsegment voor de mobiele operator in Europa.

T-Mobile heeft in Europa 4 filialen. In Nederland toonde het lokale klantenbestand amper groei. Netto ging de teller met 49.000 omhoog. De omzet steeg in een jaar tijd met 62 procent tot 477 miljoen euro. Die stijging wordt mede veroorzaakt door de overname van Orange Mobiel en Breedband.

Wereldwijd bedient T-Mobile 127 miljoen mobiele bellers.

1,50 euro extra per klant

Mobiele surfers en mailers leveren maandelijks 1,50 euro extra omzet op. Dat is 20 procent dan een jaar geleden. Deze zogeheten ARPU stijgt per kwartaal gemiddeld met 5 eurocent.

T-Mobile nam onlangs de Google-telefoon HTC G1 op in zijn assoritment. Daarover zegt de operator: "We verwachten dat de G1 een extra groei-impuls geeft aan de omzet en het klantenbestand." T-Mobile is in Nederland en Duitsland de exclusieve wederverkoper van Apples iPhone 3G.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond