Deel dit artikel
-

‘Mobiel winkelen groeit met factor vijf’

Het aantal Nederlanders dat via zijn mobiele telefoon of tablet iets koopt groeit tot 2015 met een factor vijf.

Dat blijkt uit een onderzoek waarvan Frank Quix van bureau Q&A gisteren de resultaten presenteerde tijdens het ondernemerscongres Retail 2020 in Apeldoorn. Hij voerde het onderzoek uit  in opdracht van brancheorganisatie CBW-MITEX en Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Op dit moment heeft 41 procent van de Nederlanders een mobiele telefoon die met internet overweg kan. Over vijf jaar is dat aantal met nog eens de helft gegroeid tot 60 procent.

Het is al langer bekend dat de mobieltjes van nu, vooral smartphones als de iPhone, slechts in mindere mate worden gebruikt om te bellen. Er wordt vaker mee gemaild, gesurfd en gefotografeerd.

Winkelen staat nog niet hoog op de activiteitenlijstjes van de gemiddelde Nederlander. Slechts 12 procent kocht wel eens iets via zijn telefoon. Over vijf jaar, als mobiel shoppen ook via tabs en pads gebeurt, zal 64 procent van de Nederlanders al wel eens iets hebben gekocht via zijn telefoon c.q. handcomputer. Over de intensiteit van dat koopgedrag zegt Quix niets.

Uit het onderzoeksrapport (Cross Channel Commerce, pagina 8 (PDF)):

Uit Duits onderzoek blijkt dat 18 procent van de smartphonebellers nu al regelmatig vooronderzoek naar producten en diensten doet met zijn mobiele telefoon tijdens de oriëntatie voor een aanschaf. Van de online winkelclub Vente Privée is bekend dat het ongeveer 1 procent van zijn jaaromzet haalt uit mobiele aankopen. Ook bij eBay komt dat percentage dit jaar op ongeveer 1 procent uit. 

 

Deel dit bericht

5 Reacties

Miranda

Winkelen.mobi is sinds kort in de verkoop.Interessante biedingen graag per mail.

Sjaak

@Miranda: dit is toch echt geen marktplaats?

Miranda

@Sjaak: Ik vond het in dit geval wel heel toepasselijk. En ondernemers onder elkaar.

nils

Wij zien inmiddels ook al een behoorlijk aantal iPadden en smartphones langs komen. Probleem (in Nederland) is echter de betaling. Een credit card nummer invoeren op je iPhone gaat nog. iDeal-en is een stuk lastiger. Hier zullen we dus nog even wat voor moeten bedenken…

peter

ongepast en opportuun Miranda!!!ik hoop dat je een IP ban krijgt. Als je een domein aan de man wil brengen, doe dat dan lekker op Sedo.Bovendien .mobi is zowiezo een TLD die weinig toekomst heeft. agent recognition is de trend bij mobiele site ontwikkeling, waarbij je voorkomt dat de traffic gesplits wordt over 2 TLD's, wat veel beter is voor de SEO strategie.Daar komt overigens ook nog bij dat jouw domein helemaal niet aan de dotmobi richtlijnen voldoet en dat je niet in compliance ben met de voorwaarden. Dit kan een reden zijn om jouw domein te suspenden

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond