Deel dit artikel
-

Mobiele dekking KPN op meer dan 100 plekken verbeterd

KPN heeft de dekking van zijn mobiele netwerk naar eigen zeggen verder verbeterd. In de afgelopen 2,5 jaar zijn op meer dan 100 plekken in Nederland nieuwe zendmasten geplaatst waardoor de capaciteit en dekking toenam.

Sinds 2021 heeft KPN 105 nieuwe antenne opstelpunten gebouwd. Deze antennes zijn geplaatst in zowel de steden als meer landelijk gelegen gebieden. In stedelijke gebieden is dit met name om de capaciteit van het netwerk op drukke plekken verder te verbeteren, zoals in bijvoorbeeld Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven.

Verspreid over Nederland plaatste KPN in meer landelijk gelegen gebieden 50 nieuwe zendmasten in onder meer Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel, Gelderland, Limburg, Noord-Brabant en Zeeland. Hierdoor verbeterde de mobiele dekking in die gebieden aanzienlijk, met name ook binnenshuis.

In totaal is er 366 vierkante kilometer aan goede indoordekking toegevoegd, vergelijkbaar met 56.262 voetbalvelden. De komende jaren verwacht KPN het netwerk nog op tientallen plekken verder uit te breiden, zodat de dekking en capaciteit verder toenemen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond