Deel dit artikel
-

Liberty Media vergroot belang reissite TripAdvisor

Liberty Media heeft een controlerend belang genomen in de populaire reissite TripAdvisor. Bestuursvoorzitter Barry Diller verkoopt zijn aandelen voor 300 miljoen dollar aan Liberty en heeft zijn functie neergelegd.

Liberty was reeds de grootste aandeelhouder, maar had geen controlerend belang. Met de 4,8 miljoen aandelen van Diller is dat nu wel het geval.

De gefortuneerde mediamagnaat Barry Diller, ooit topman van tv- en filmbedrijf Fox, begon alweer een groot aantal jaren geleden een internetbedrijf IAC dat nu onder meer datingsite Match.com en Ask.com omvat.

TripAdvisor, in 2000 opgericht door Stephen Kaufer, werd in 2004 door Diller gekocht voor 212 miljoen dollar. John C. Malone van Liberty Media (via zusterbedrijf Liberty Global eigenaar van kabelaar UPC) financierde een deel van deze activiteiten, die toen nog onderdeel uitmaakten van Expedia. In 2011 werd TripAdvisor een onafhankelijk beursgenoteerd bedrijf. Dat jaar werd 177 miljoen dollar winst geboekt op een omzet van 637 miljoen.

Volgens Diller wil hij tijd vrijmaken voor andere activiteiten, maar diverse media melden dat de onderlinge verstandhouding nogal moeilijk was. Diller blijft adviseur van de site.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond