Deel dit artikel
-

MoMac neemt DutchWireless over

Contentleverancier MoMac heeft DutchWireless overgenomen, dat actief is met mobiele diensten en uitgeefconcepten. Het overnamebedrag wordt in aandelen voldaan, hoeveel er is betaald wordt niet bekendgemaakt. MoMac zegt sinds september vorig jaar nettowinst te behalen.

MoMac werd opgericht eind 2001, als een voorzetting van YourNews, het contentbedrijf dat in hetzelfde jaar ten onder ging. MoMac nam met de doorstart de activiteiten en de technologie van YourNews over. Het in Rotterdam en Londen gevestigde MoMac levert content (nieuws, games) aan bedrijven en heeft daarnaast ook de technologie in huis om deze informatie en entertainment zowel op vast als mobiel internet te presenteren. Klanten van het bedrijf zijn onder meer KPN, Planet Media Group en O2.

MoMac werkt voor een "groot deel op 'no cure-no profit' basis", aldus directeur Gerhard Top. "Wij werken tegen kostprijs, pas wanneer er winst behaald wordt delen we deze met de opdrachtgever." Sinds september vorig jaar is MoMac, waar negentien mensen werken, netto winstgevend en "groeit" het, aldus Top. Details over omzet en winst houdt hij voor zich.

DutchWireless uit Amsterdam ging van start in 2000 en richt zich op mobiele content, verder ontwikkelt het uitgeefconcepten. Het zette onder meer StopDirect op, een methode waarbij SMS als ondersteuning wordt gebruikt bij het stoppen met roken. Over omzet en winst van DutchWireless wil Top geen uitspraak doen.

Aandeelhouders van DutchWireless zijn onder meer KPMG Consulting / Nolan Norton Ventures en Caspar van Kempen, voorheen bestuursvoorzitter bij Wolters Kluwer. Als gevolg van de overname krijgen zij een belang in MoMac. Bij DutchWirless werken vijf mensen, die allen bij MoMac in dienst komen. Of de bedrijfsnaam gaat verdwijnen is nog niet bekend, zegt Top. "DutchWireless is een mooie naam."

Doel van MoMac is om met DutchWireless "versneld nieuwe concepten te vermarkten en succesvolle partnerships aan te gaan", aldus Top. Arjan Bronkhorst, mede-oprichter van DutchWireless zegt: "De technologie en vaardigheden die MoMac in huis heeft, sluiten direct aan op de behoeften van onze klanten, veelal uitgevers en content eigenaren die willen innoveren met nieuwe mediadiensten."

.

Deel dit bericht

2 Reacties

Sander Nubé

Veel succes toegewenst met de overname! Moge de rest van 2003 MoMac veel voorspoed brengen…. Sander

Michiel

Je hebt er zeker gewerkt, nare smaak aan overgehouden ofzo?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond