Deel dit artikel
-

Monsterboard.nl komt met banennetwerk

Monsterboard.nl lanceert in Nederland het Career Ad Network, een systeem waarbij potentiële werknemers met een relevante banneradvertentie worden ‘opgezocht’ op het web. Volgens Krieger van Monsterboard.nl is Nederland het tweede land ter wereld (de VS waren de eerste) waar dit systeem wordt ingevoerd.

De werkwijze: Monsterboard koopt advertentieruimte in bij advertentienetwerken als AdLINK. Op de bij het netwerk aangesloten sites worden advertenties van Monsterboard getoond die op de bezoeker zijn toegesneden. Het internetgedrag van de bezoeker bepaalt welke vacature in de banner verschijnt. Dit gebeurt met behulp van cookie based behavioral targeting.

Het Career Ad Network zal snel in de rest van Europa worden uitgerold, aldus Krieger. Frankrijk volgt gelijk na ons land.

Krappe arbeidsmarkt

Waar actief werkzoekenden uit zichzelf in de vacatures op Monsterboard zullen gaan neuzen, hoopt de banensite hiermee interesse te wekken onder werknemers die nog niet bewust uitkijken naar een nieuwe baan. Krieger: "Je moet het zien als een aanvulling op ons huidige bereik onder actief werkzoekenden. Met de huidige krappe arbeidsmarkt wordt de passieve werkzoekende interessanter, diegene die goed op zijn plek zit maar open staat voor nieuwe uitdagingen. We gaan onze klanten adviseren het Career Ad Network vooral voor moeilijk invulbare functies in te zetten, bijvoorbeeld een specifieke java-developer."

De ervaring in Amerika en de resultaten van een pilot in Nederland bewijzen dat  de methode loont, aldus Krieger. "Het leidt tot 20 tot 50 procent meer jobviews en 25 tot 40 procent meer sollicitaties op een functie." En mooi meegenomen is dat het betreffende bedrijf in de spotlights staat, weet Krieger. "Het zorgt tegelijkertijd ook voor employer branding."

Vandaag presenteert Monsterboard het Career Ad Network aan de eigen salesafdeling. Half november komt er een radiocampagne om de wervingsmethode bekendheid te geven onder werkgevers.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond