Deel dit artikel
-

Motorola lanceert Moto X

Motorola, tegenwoordig van Google, heeft de Moto X gelanceerd. Een smartphone die voor de verandering eens niet in China wordt gemaakt, maar gewoon in Texas van de band rolt.

Een kleine 2200 werknemers in Fort Worth zijn al geruime tijd bezig met de smartphone, die volledig gepersonaliseerd kan worden. Gebruikers kunnen hun favoriete kleur en achterkant uitkiezen en eventueel hun naam laten graveren.

Het is de eerste smartphone die Motorola op de markt brengt nadat het bedrijf in augustus 2011 door Google werd overgenomen.

De Moto X heeft een 4,7 inch scherm en reageert op gesproken commando’s. Hij draait onder Android (4.2.2/0, met 2GB aan RAM and 16GB aan opslagcapaciteit. De Moto X heeft een 10-megapixelcamera achter en een 2-megapixelcamera voor.

De specificaties zijn niet uitzonderlijk. Zo heeft de Moto X geen scherm met de hoogste resolutie. Motorola mikt met het toestel op de massamarkt, terwijl de Nexus smartphones meer aan de bovenkant van de markt zitten.

Vooralsnog zal de Moto X niet buiten de VS verkrijgbaar zijn. Wel zullen alle vier grote aanbieders in de VS het toestel leveren vanaf 199 dollar (samen met een abonnement) en zal de telefoon ook via de webwinkel Google Play worden aangeboden.

Volgens een woordvoerder heeft Motorola wel degelijk plannen voor Europa, en zullen er gelijkwaardige toestellen komen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond