Deel dit artikel
-

MPAA en RIAA jagen weer op copyright-overtreders

Scour.net , een bedrijf dat software maakt waarmee video en muziek op het internet gezocht, gedownload en geruild kunnen worden, wordt voor de rechter gesleept door de Recording Industry Association of America (RIAA) en Motion Picture Association of America (MPAA) . Volgens deze twee instanties verspreid Scour.net muziek en video zonder toestemming van de makers te vragen en dat is in strijd met de auteurswet.

De aanklacht past in de strategie van de RIAA om alles en iedereen aan te klagen waar een copyright-luchtje aanhangt. Eerder bestreed de belangenorganisatie met succes sites als Napster.com en MP3.com .

Volgens de MPAA en RIAA heeft Scour.net een database van ongeveer 1.8 miljoen video- en muziekdossiers. De instanties willen 150.000 dollar zien voor elk werk dat op het internet geruild wordt met behulp van software van Scour.net zonder de toestemming van de maker. De instanties vinden dat de activiteiten van Scour.net diefstal en piraterij stimuleert. MPAA en RIAA zeggen te willen bereiken dat het bedrijf zijn activiteiten staakt.

Scour.net zegt totaal verrast te zijn door de beslissing van MPAA en RIAA om het bedrijf voor de rechter te dagen, want ze zijn in gesprek met grote entertainmentbedrijven als Sony , Warner Brothers en Bertelsmann om een zakelijke relatie totstand te brengen en hun software ter beschikking te stellen aan deze concerns. De RIAA vertegenwoordigt ondermeer de muziektak van Sony.

Van dergelijke samenwerkingen willen RIAA en MPAA nog niks weten. De MPAA zegt dat Scour.net het mogelijk maakt voor internetters om te stelen. Dat moet veranderen, vindt de instantie en zegt dat haar leden miljoenen dollars zullen investeren om zelf hun films online te kunnen distribueren.

Deel dit bericht

1 Reactie

Dirk Borgonjon

Is Sony niet dat bedrijfje dat blanco CD's en CD recorders maakt?

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond