Deel dit artikel
-

MSN biedt internetservices als stand-alone product

Deze week brengt Microsoft een beta-versie uit van MSN 8, een pakket aan software voor internettoegang dat volgens analisten cruciaal zal zijn voor de plannen van Microsoft om internetservices als stand-alone producten te gaan verkopen.

Het is de bedoeling dat MSN 8 later dit jaar aan het publiek verkocht zal worden. Het pakket bevat onder meer een verbeterde browser, tools om e-mail te beheren, spam te bestrijden en internettoegang voor kinderen te reguleren. Daarnaast bevat MSN 8 een aantal producten die voorheen verpakt in dozen in de winkel verkocht werden. Het idee is om desktop software te combineren met online software, wat een pakket moet opleveren dat consumenten waardevol genoeg vinden om ervoor te betalen.

Zo bevat MSN 8 online toegang tot de Encarta encyclopedie, en een webversie van het fotobewerkingsprogramma Picture-It. Ook wordt met MSN 8 een online betaalmogelijkheid meegeleverd, daarvoor moet tot nu toe een maandelijks bedrag betaald worden op de MSN Money website.

Wie voor internettoegang gebruik maakt van een Microsoft ISP-partner en daarvoor dus al maandelijks betaalt krijgt MSN 8 zonder extra kosten. Maar wie de internettoegang op een andere manier heeft geregeld kan MSN 8 alleen krijgen tegen een maandelijks abonnementstarief. AmericaOnline bood al eerder een dergelijke mogelijkheid onder het motto 'bring-your-own-access' (zorg zelf voor je toegang).

Analisten menen dat de bereidheid van consumenten om los van internettoegang voor pakketten als MSN 8 te betalen een belangrijke rol zal spelen in de strijd om de breedbandmarkt. In de dial-up markt heeft AOL 34 miljoen gebruikers, Microsoft heeft er 8,7 miljoen. Maar op breedbandgebied heeft geen van beide partijen veel aandeel. De vraag is of consumenten bovenop de abonnementsgelden voor breedbandtoegang ook nog willen betalen voor softwarepakketten zoals MSN.

Waar zowel Microsoft, AOL als Yahoo op aansturen is dat hun internetsoftware de standaard homepage levert van de breedbandgebruikers. Zodoende hopen zij via tools voor e-mail, chat, shoppen, betalen en zoeken zodanig invloed te kunnen uitoefenen dat ze geld kunnen verdienen met het marketen van goederen en diensten aan deze consumenten.

Deel dit bericht

6 Reacties

Howard van der Burgt

Het klinkt leuk maar volgens mij is de markt nog lang niet toe aan dergelijke produkten. Zogauw er écht betaalbare breedband voor de meerderheid van de Internet gebruikers is, en dan aub. ook zonder data-limieten, dan wellicht.Persoonlijk denk ik; 'ik zal wel gek zijn om abonnementsgeld te gaan betalen voor zoiets als een grafisch programma of toegang tot een online encyclopedie e.d.'. Als ik dergelijke software al dagelijks zou willen gebruiken dan toch offline en zonder verspilling van dure bandbreedte.

Heddeg

Reactie op Howard hierboven: Beste Howard, ik kan je slechts gelijk geven. Een encyclopedie zou ik nog eerder op cd-rom kopen dan dat ik online verbinding zou willen hebben. Daarbij komt het volgende probleem dat er in sommige plaatsen nog geen eens een ADSL of DSL verbinding verkrijgbaar is. Oftewel MSN 8 Beta: ik zou nog even wachten met de plaatsing op de software markt. Overigens moet ik toegeven dat de messenger een succes is.

Karel van Beden

Ik ben ook sceptisch over dit product, waar je echter wel rekening mee moet houden is dat MS bijvoorbeeld zo'n encyclopedie extra aantrekkelijk maakt voor on-line abonnementhouders door regelmatige updates ,die je niet krijgt als je hem op je harde schijf plaatst. Dit voordeel van constant actualiseren geldt natuurlijk ook voor andere on-line diensten.

oss the boss

Ik hep MSN 8 uitgeprobeerd en het werkt nog niet. Als je een gewoon hotmail acount hebt kan je niet inloggen. Kortom: zooi…

Bart

Ik vind msn 8.0 echt nu al een flop! Lelijke kleuren minder duidelijk wat betreft het aan of afwezig/bezet zijn van mensen etc. ziet er echt niet uit..Het tablad met de extra dingen aan de linker kant wat niemand ooit gebruikt ziet eruit alsof je het kan "hiden", maar dit kan echter niet…  kortom… bagger! geef mij 7.5 maar..

Chavje

Alsof Microsoft al niet genoeg omzet heeft geboekt. En dan ook nog eens betalen voor MSN? Mooi niet, dan stap ik wel over op ICQ.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond