Deel dit artikel
-

MSN bouwt communicatie uit

De communicatiediensten van het Microsoft Network (MSN) zullen nauwer geïntegreerd worden. Daarbij zal sterk naar social networking worden gekeken. Dat vertelde Blake Irving, hoofd communicatiediensten van MSN, maandag tijdens een bliksembezoek aan Amsterdam.

Irving wilde nog niet in detail treden, maar zegt dat MSN veel verder wil gaan dan diensten als Friendster of Orkut. “Het enige dat je bij deze diensten ziet zijn lijsten van je vrienden en van hun vrienden. Het is bijna een wedstrijd: hoeveel vrienden heb ik? Deze netwerken bieden geen enkel inzicht in de relaties die tussen deze mensen bestaan, laat staan dat je er iets nuttigs mee kunt doen.”

MSN wil gebruikers de mogelijkheid bieden om op basis van profielen bijvoorbeeld partners voor een vakantie te zoeken, maar ook zouden via relaties producten of diensten kunnen worden verkocht. “Je bent immers toch eerder geneigd af te gaan op tips of de mening van je vrienden,” zegt Irving.

MSN wil ook zijn onlangs gelanceerde muziekdienst integreren met zijn communicatiedienst. Gebruikers kunnen dan bijvoorbeeld zien naar welke muziek hun vrienden geluisterd hebben. Yahoo biedt deze mogelijkheid overigens al in Yahoo Messenger met de dienst Launch!

Volgens Irving is het ook de bedoeling dat elektronische post en instant messaging beter geïntegreerd gaan worden, temeer daar voor grote groepen gebruikers het onderscheid al begint te verdwijnen. “Tieners gebruiken al geen mail meer, die communiceren alleen nog via MSN,” zegt Irving. Zo zal het binnenkort al mogelijk worden om MSN conversaties te bewaren.

Een heet hangijzer is de samenwerking tussen de diverse berichtendiensten, zoals die van AOL, MSN en Yahoo. Irving zegt dat er al verschillende gesprekken zijn gevoerd met Yahoo en AOL om de diensten uitwisselbaar te maken, maar volledige integratie blijft moeilijk omdat de bedrijven via hun programma’s advertenties en diensten willen blijven verkopen. “We moeten wel met een oplossing komen, want de gebruikers vragen er om.”

Deel dit bericht

1 Reactie

Jonathan Marks

Just the thing the US Department of Homeland Security has been waiting for …who knows who. This is scary….

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond