Deel dit artikel
-

MTV start festival community

MTV Nederland is gisteren van start gegaan met een community voor festivalbezoekers: The Republic of MTV. Centraal staat een community site waar bezoekers informatie over festivals en evenementen kunnen vinden en een eigen profiel kunnen aanmaken. Belangrijkste reden van MTV om de community te starten: branding.

“De community is een platform waar mensen hun ervaringen over festivals en concerten in Europa delen,” aldus Jorg Weppelink van MTV Nederland. Het is volgens hem niet de bedoeling dat de site alleen maar deze zomer in de lucht is. “We willen de community meerdere jaren laten bestaan en ook gaan uitbreiden naar indoor en outdoor evenementen gedurende het hele kalenderjaar.” De community site is intern door MTV Nederland ontwikkeld.

The Republic of MTV is niet alleen een virtuele community, maar kent ook een fysiek element. Op een aantal festivals en evenementen heeft The Republic of MTV een eigen ‘area’, waar onder meer artiesten optreden. Met fysieke paspoorten worden mensen op festivals uitgenodigd om een online paspoort (profiel) aan te maken op de Republic site en deel te nemen aan de community.

“Met de community willen we merkbeleving creëren bij festivalbezoekers,” legt Weppelink de marketingdoelstelling uit. “Van belang is dat mensen actief aan de slag gaan met ons merk.” De persoonlijke gegevens die leden invoeren op de site, worden niet voor marketingdoeleinden gebruikt, vertelt hij.

Om lid te worden moeten aspirant-burgers van de Republic of MTV een paspoort aanvragen, waarna een soort inburgering volgt in de vorm van een aantal vragen. Met een paspoort (profiel) kunnen leden onder meer foto’s uploaden, een persoonlijk profiel aanmaken en berichten zenden naar andere communityleden.

De community kent een spelelement. Leden (burgers) van The Republic beginnen als ‘wannabe’ en kunnen zichzelf opwerken tot ‘ambassador’. Hoe actiever en opvallender een lid binnen de community, hoe groter de kans tot ‘opwerken’. De actiefste leden maken kans op prijzen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond