Deel dit artikel
-

Muziekverkopen blijven dalen

De wereldwijde muziekverkopen blijven dalen. In 2003 daalden de verkoop met 7,6 procent tot 32 miljard dollar.Belangrijkste reden voor de dalende verkopen zijn volgens de IFPI, de internationale federatie van muziekproducenten, de illegale downloads via internet. Tegenover de sombere geluiden over dalende muziekverkopen staan de steeds populair wordende muziek dvd’s die wel goed verkocht worden.

Het is de vierde keer op rij dat de muziekverkopen wereldwijd dalen. De muziekverkopers in West-Europa hebben het het momenteel moeilijkst. De verkopen daalden in de West-Europese landen gemiddeld met zo’n tien procent.

In Duitsland daalden de muziekverkopen echter dramatisch. Vorig jaar daalden ze met maar liefst 19 procent. Er staat tegenover dat de Amerikaanse markt het beter deed in de tweede helft van 2003. Groot-Brittannië deed het evenmin slecht (De muziekdownloaddienst OD2 is daar ook een factor van betekenis).

Dat het slecht gaat op de muziekmarkt komt volgens de organisatie door het illegaal kopiëren en downloaden van muziek op internet. Er staat tegenover dat in de Verenigde Staten (de grootste markt ter wereld) de srtijging van de verkoop van albums zich in 2003 heeft voortgezet. En Ook in Groot-Brittannië en Australië ontwikkelt de markt zich volgens de IFPI naar tevredenheid. Ook blijkt dat muziek-dvd’s een steeds belangrijkere bron van inkomsten vormen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond