Deel dit artikel
-

Myngle meest innovatieve bedrijf

Myngle is gekozen tot winnaar van de Innovation Awards 2008. Het winnende concept mag 50 duizend euro besteden aan een campagne in Volkskrant en Volkskrant Banen.

Myngle is volgens de jury vernieuwend, succesvol en biedt potentie. Het online taalinstituut brengt docenten en studenten bij elkaar. Vooral de longtailtalen zijn populair. Mede-oprichter Egbert van Keulen: "Je kan overal wel Engels leren, maar Swahili, dat is toch lastiger. Online is dan een goed toevluchtsoord."

Myngle lanceerde in september een nieuw online klaslokaal. Met deze virtuele ruimte is het mogelijk om de desktop te delen en er zijn tekentools toegevoegd waarmee zowel de cursist als de docent kunnen tekenen als schrijven.

Het innovatieve Myngle kent tien maanden na de lancering veel gebruikers, maar goed opgeleide docenten zijn schaars. Op de site is nog maar twintig procent van de vijftienhonderd docenten te vinden die zich hebben aangemeld.

Het publiek heeft ook op een favoriet kunnen stemmen. Er zijn meer dan 12.500 stemmen uitgebracht met als winnaar Buienradar, een website voor actuele weerwaarnemingen.

Vorig jaar gingen Sellaband en Hyves met de prijs naar huis voor respectievelijk het beste innovatieve concept en het meest innovatieve bedrijf.

Deel dit bericht

2 Reacties

Lucas

Gaaf zeg, Myngle! Er zijn nog geen docenten Fries zag ik. ;) Ik ben benieuwd of ze het gaan uitbreiden met andere cursussen dan taal, danwel dat er dergelijke varianten zullen komen.. Erg interessant allemaal, leuk! Lucas

Joop

Zijn de oprichters van Myngle ook de oprichters van YouTellMe? Het logo komt wel erg veel overeen.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond