Deel dit artikel
-

MySpace blijft geld verliezen

MySpace, ooit groter dan Facebook, verwacht volgend jaar wederom een miljoenenverlies. Desondanks zoekt het sociale netwerk een investering van 50 miljoen dollar. Dat blijkt uit uitgelekte plannen waarop Business Insider de hand heeft weten te leggen.

MySpace heeft betere tijden gekend. Het netwerk werd in 2005 voor 580 miljoen dollar gekocht door Rupert Murdoch en News Corp, en vorig jaar verkocht voor een schamele 35 miljoen. Nu moet er alweer geld bij, ondanks geprojecteerde verliezen van 25 miljoen.

Dit jaar wordt rekening gehouden met veertig miljoen dollar verlies op een omzet van amper veertien miljoen.

MySpace was ooit een belangrijk platform voor muziek en met Justin Timberlake als investeerder lijkt daar de toekomst te liggen. MySpace moet volgens uitgelekte plannen een concurrent worden van muziekdiensten Pandora en Spotify. Een groot deel van de benodigde vijftig miljoen zal gaan naar muziekrechten. De nieuwe MySpace omvat 42 miljoen songs en biedt een ‘directe relatie’ met vijf miljoen artiesten.

Moedermaatschappij Specific Media claimt een vierde positie in Nederland als advertentieplatform, zo blijkt uit een illustratie, die overigens niet verder wordt toegelicht.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond