Deel dit artikel
-

MySpace krijgt nieuw jasje

Online netwerksite MySpace lanceert woensdag een vernieuwde versie. Samen met de gebruikers heeft de netwerksite het afgelopen jaar gewerkt aan een nieuwe opzet voor de functionaliteiten van de site.

Het moet de eerste fase zijn van een reeks verbeteringen die gedurende de zomer worden geïntroduceerd, meldt de netwerksite vrijdag.

Na onderzoek bleek dat de gebruikers onder meer behoefte hadden aan intuïtieve navigatie, makkelijkere communicatie met vrienden en betere toegang tot muziek en video.

De functie en de resultaten van het zoeken op MySpace zijn volledig aangepast. Belangrijke toevoeging in de resultaten zijn de ‘relevantie-scores’ en de categorieën zoals: people, myspace, web, muziek. Jaarlijks worden 20 miljard zoekopdrachten verwerkt, dit is een belangrijk onderdeel van de site. Er wordt gebruik gemaakt van de zogenaamde Lucene Open-Source engine en community. Het is de eerste keer dat een dergelijke Open-Source toepassing op zo een grote schaal wordt toegepast.

De nieuwe TV-player maakt gebruik van Flash9, is true-full-screen, kan HD weergeven en biedt ook de mogelijkheid lay-overs en pre -en post-roll advertenties toe te passen. Ook hier zijn community aspecten de basis, denk aan ‘meer van deze gebruiker’ en ‘gerelateerde vids’.

Daarnaast moet de homepage moet met de redesign overzichtelijker worden en de navigatie makkelijker.

Derek Fehmers, country manager MySpace Nederland zegt: "We hebben met de gebruikers samengewerkt aan een betere user experience. De learnings worden nu vertaald in de verbeteringen die gepland staan gedurende deze zomer. "

In de strijd om de gebruiker doet MySpace er goed aan om te luisteren naar zijn fanbase. Concurrent Facebook heeft eindelijk Myspace ingehaald als het gaat om de maandelijkse unieke bezoekers wereldwijd. Dat blijkt uit cijfers van Comscore. In de Verenigde Staten mag MySpace nog de meeste bezoekers trekken, daarbuiten is Facebook bezig aan een grote inhaalslag.

Bron foto: blmurch (CC)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond