Deel dit artikel
-

Naam accountsbedrijf gebruikt in btw-scam

Beveiligingsbedrijven waarschuwen voor een Nederlandstalige mail die zogenaamd namens accountantsbedrijf BDO Stoy Hayward is opgesteld en ontvangers informeert over de aanstaande btw-verhoging.

Buitenlandse cybercriminelen hebben blijkbaar iets opgevangen over de aanstaande btw-verhoging per 1 oktober in Nederland, getuige een mail die Nederlandse bedrijven krijgen toegestuurd.

Die is, in overigens knullig Nederlands, zogenaamd opgesteld namens BDO Accountants & Adviseurs uit Helmond. Daarvan is het juiste adres vermeld.

De mail suggereert dat er grote veranderingen op komst zijn en dat het ministerie van Financiën een speciale pagina heeft klaargezet. Daar staat een folder gereed die een Java-applet probeert te lanceren, waarna pc of Mac met malware worden geïnfecteerd.

De nieuwste versie 7 van Java, ontwikkeld door Oracle, bevat diverse beveiligingslekken, waarvan malwarschrijvers dankbaar gebruikmaken. Recentelijk nog is malware via een gehackte advertentieserver van Omroep West verspreid.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond