Deel dit artikel
-

Napster: 100 duizend ringtones verkocht

Napster heeft 100 duizend ringtones verkocht, twee weken na de start van Napstertones. De ringtones-site zal nu ook in Canada van start gaan. Napster verdrievoudigde de omzet in het afgelopen jaar, zo bleek uit de jaarcijfers, maar het verlies nam toe.

Ruim een jaar geleden moest Napster nog medewerkers ontslaan. Sindsdien heeft het bedrijf het verlies weten terug te brengen. Het verkocht bedrijfsonderdeel Roxio (software voor cd’s branden) voor 80 miljoen dollar aan Sonic Solutions en in januari kreeg Napster nog een investering van 52 miljoen dollar, bestemd om Napster ToGo verder op de kaart te zetten. De balans ziet er nu weer wat florissanter uit, eind maart bezat Napster 152 miljoen dollar aan cash en cash-equivalenten.

Napster startte op 9 mei met een nieuwe activiteit, de verkoop van ringtones. Het zette hiervoor samen met Dwango Wireless in de Verenigde Staten de site Napstertones.com op. Hoewel slechts twee belbedrijven de mogelijkheid bieden om bij Napstertones.com te downloaden (Cingular en T-Mobile) sloeg het aan. De ringtones kosten tussen de 2 en 3 dollar per stuk, er werden er in twee weken tijd 100 duizend van verkocht. Napster meldde dat het Napstertones.com nu ook in Canada zal starten.

De omzet van Napster is het afgelopen jaar meer dan verdrievoudigd, zo maakte het bedrijf eerder deze maand bekend. Napster noteerde in het jaar tot eind maart een omzet van 46,7 miljoen dollar. In de eerste drie maanden van dit jaar was dat 17,4 miljoen dollar, een toename van 188 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar en 44 procent meer dan in de laatste drie maanden van vorig jaar.

Sinds de start van de legale versie in oktober 2003 heeft Napster 412 duizend klanten weten te werven. Zij betalen per track (0,99 dollar) of 14,99 dollar per maand voor het gebruik van de gehele catalogus.

Napster lijdt nog wel verlies. Zonder het effect van de verkoop van bedrijfsonderdelen nam dat verlies toe van 46,4 miljoen dollar naar 51,4 miljoen dollar. Per aandeel noteerde het bedrijf in het fiscale jaar 2005 een verlies van 1,43 dollar, tegenover 1,63 dollar vorig jaar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond