Deel dit artikel
-

Napster in zee met XM Radio

Napster gaat in de Verenigde Staten in zee met satellietradiozender XM Radio. Het gaat om een samenwerking op basis van gelijkwaardigheid tussen de muziekdienst en het radiostation. De 4,4 miljoen abonnees van XM Radio kunnen, zodra ze een nummer horen dat ze bevalt de track gelijk bestellen bij Napster.

Het product dat ze gaan lanceren heet “XM + Napster”, zo meldt Reuters. Eind 2005 wordt het nieuwe product gelanceerd. Nieuwe XM/mp3-spelers zullen mensen de mogelijkheid geven om gebruikers hun song te laten bookmarken, zodat ze deze nummers later online kunnen kopen bij Napster.

Als de mp3-speler vervolgens aan een pc wordt gekoppeld matched de pc de nummers die gebookmarked zijn gelijk met de catalogus van Napster. Mensen die een abonnement op XM Napster-dienst hebben, kunnen ook andere playlists op hun XM-spelers zetten. Een draagbare XM Myfi-speler kost ongeveer 299 dollar. Die mensen die niet de nieuwe mp3-spelers van XM hebben, kunnen hun gebookmarkde liedjes nu al kopen via de webshop van XM Radio Online.

Analisten hebben al lang voorspeld dat satellietradio uiteindelijk zal versmelten met muziekspelers en andere draagbare ‘devices’. In Amerika is XM Radio verwikkeld in een felle concurrentieslag met Sirius, het satellietradiostation dat ook podcasts aanbiedt. Anders dan in de VS is satellietradio nog niet of nauwelijks doorgebroken in Europa.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond