Deel dit artikel
-

Napster-oprichters in sociale video

Sean Parker and Shawn Fanning, de oprichters van de roemruchte muziekdienst Napster, staan op het punt om een videodienst te lanceren, Airtime.

Er is nu in elk geval een website en het bedrijf is bezig programmeurs aan te trekken, maar de beide oprichters hebben nog weinig losgelaten over wat ze precies willen gaan doen. Dat valt ook nauwelijks af te leiden uit de wat geheimzinnige tekening op de site, die een soort control room laat zien.

Parker en Fanning zouden in elk geval geïnspireerd zijn door Chatroulette, de videodienst die volstrekt onbekenden met elkaar in contact brengt.

De startup heeft 8,3 miljoen dollar opgehaald van de Amerikaanse acteur Ashton Kutcher, Black Eyed Peas muzikant Will.i.am en Justin Biebers manager Scott Braun.

Parker en Fanning ontwikkelden eind jaren negentig de muziekuitwisseldienst Napster, die door platenmaatschappijen als illegaal werd gezien. De metalband Metallica spande in 1999 een eerste rechtszaak aan tegen Napster. De dienst werd uiteindelijk door de muziekindustrie overgenomen en heeft nog tot 2011 bestaan, toen zij opging in Rhapsody.

Deel dit bericht

1 Reactie

Chantal

TechCrunch vorig jaar over het project (toen nog ‘Supyo’): http://techcrunch.com/2011/04/15/supyo-yo-fanning-parker/

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond