Deel dit artikel
-

Nederlander e-commercebaas bij Staples

De Nederlander Willem Vos is aangesteld als hoofd e-commerce voor Europa bij de Amerikaanse verkoper van kantoorartikelen Staples.

Naar nu blijkt, is Vos begin dit jaar aangesteld om de digitale activiteiten van Staples vlot te trekken. Hij wordt verantwoordelijk voor de implementatie van een pan-Europese e-commercestrategie. Dat moet enerzijds de online verkopen bevorderen en tegelijkertijd meer voetverkeer naar de bakstenen winkels van Staples opleveren.

Staples heeft, zo weet Twinkle, een jaaromzet van 25 miljard dollar. Daarvan is veertig procent, of tien miljard dollar, afkomstig uit digitale handel.

Vos staat als e-commercebaas voor een zware klus. Hij moet groei realiseren in een markt waar het Amerikaanse hoofdkantoor amper tot geen vraaggroei verwacht. Bovendien moet de winstgevendheid van de buitenlandse filialen, waaronder de Europese, omhoog.

De internationale omzet van Staples daalde in het laatste kwartaal van 2011 met vijf procent en de winstmarge kromp naar 2,5 procent. De omzet in Europese winkels daalde met negen procent, wanneer de resultaten van nieuw geopende zaken niet meetelt. Anders bedroeg de omzetdaling drie procent.

De online resultaten in Amerika werden in februari als ‘bijzonder goed’ bestempeld.

Staples is in Europa online actief in veertien landen en heeft in vijf daarvan in totaal 326 fysieke filialen.

De koers van het aandeel Staples daalde afgelopen twaalf maanden met veertien procent tot 16,53 dollar.

Foto: Graham Richardson (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond