Deel dit artikel
-

‘Nederlander wil milieuvriendelijk shoppen’

De helft van de Nederlanders (56%) koopt het meest milieuvriendelijke product als hij de keuze heeft om dat te doen.

Bovendien, zo laat onderzoek van het het Centre for Market Insights (CMI) van de Hogeschool van Amsterdam zien, koopt 51 procent van de online shoppers liever geen producten bij webwinkels die schade veroorzaken aan het milieu.

Deze cijfers tonen aan dat duurzaamheid al bij veel online shoppers een rol speelt in hun aankoopbeslissingen. Winkels spelen daar ook in stijgende mate op in, al blijken velen nog lang niet actief grondig te informeren over hun groene inspanningen.

In 2021 deelde 36 procent van de grote webwinkels in Europa informatie over hun duurzame en MVO-activiteiten via hun website. Grotere webwinkels doen dit aanzienlijk vaker dan kleinere webwinkels. Zo deelde 61 procent van de webwinkels met meer dan vijftig miljoen bezoekers per jaar deze informatie, tegenover slechts twintig procent van de webwinkels met minder dan vijf miljoen bezoekers per jaar.

Daarnaast helpen veel webwinkels consumenten bij het maken van duurzame koopbeslissingen, bijvoorbeeld met een filter of zoekfunctie voor online shoppers om gemakkelijk duurzame alternatieven te vinden (81%). Een andere vorm van milieubewust ondernemerschap tekent zich af bij de fulfilment, bijvoorbeeld met duurzame logistiek (33%), het gebruik van duurzaam verpakkingsmateriaal (27%), duurzame productverpakkingen (20%) en duurzame opslag van goederen (19%).

Foto: fernando butcher (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond