Deel dit artikel
-

Nederlanders belden meer in coronatijd

In het tweede kwartaal van 2020 zijn de effecten van de coronacrisis zichtbaar op telefonie en dataverbruik. Dat staat in de Telecommonitor die de Autoriteit Consument & Markt (ACM) vandaag publiceert. Nederlanders belden meer, zowel mobiel als met een vast toestel. Het dataverbruik steeg daarentegen minder dan gebruikelijk, waarschijnlijk omdat veel mensen thuis waren en wifi gebruikten.

In totaal verbruikten Nederlanders het afgelopen half jaar 219 miljard MB. Ten opzichte van het eerste van 2020 (214 miljard MB) is dat een groei van slechts 2,5 procent, terwijl de groei in dezelfde periode van 2019 nog 18 procent bedroeg.

Het aantal belminuten voor mobiel steeg met 23 procent in het eerste half jaar van 2020. Voor vaste telefonie nam het aantal belminuten in die periode toe met 19 procent.

In totaal zijn 7,45 miljoen huishoudens aangesloten op internet. Daarvan heeft 92 procent een internetverbinding met 30 Mbps (Megabit per seconde) of hoger. Van alle huishoudens is 47 procent aangesloten via de kabel, 33 procent via koper en 20 procent via glasvezel.

Steeds meer consumenten maken gebruik van bundels waarin een mobiel abonnement wordt gecombineerd met een vast abonnement, bijvoorbeeld een combinatie van vaste diensten zoals telefonie, televisie of internet met mobiel. Het aantal bundels bereikte in het eerste halfjaar van 2020 voor het eerst 7 miljoen abonnementen.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond