Deel dit artikel
-

Nederlands bedrijf neemt maker Palmbutler over

Het Nederlandse Mass-wave heeft de failliete boedel van het Deense Homelinc overgenomen. Homelinc maakt de Palmbutler. Dat is een apparaat dat het mogelijk maakt om streaming films van het internet af te halen en deze uit te zenden op het televisiescherm. De mensen achter Mass-wave zijn onder meer Vincent Everts en Jan Prins.

Het Deense Homelinc raakte afgelopen juni in surseance vanwege acute financieringsproblemen. Met de overname van de activa en de rechten voor de Nederlandse markt denkt Mass-wave een oplossing te bieden voor consumenten die via internet gedownloade videofilms of eigen home video’s liever op de tv dan op de pc bekijken. De Palmbutler kan er ook voor zorgen dat het afspelen van de op de computer opgeslagen mp3’s en online radiostations niet meer ten koste hoeft te gaan van de geluidskwaliteit, want door de tv te verbinden met de stereo-installatie is de HiFi weer terug.

Vincent Everts van Mass-wave: “Palmbutler is een simpel te installeren en te bedienen oplossing voor de foto’s, mp3’s en filmpjes die mensen op hun pc hebben en die ze op de tv willen laten zien. Met de bijgeleverde afstandbediening is Palmbutler eenvoudig te bedienen. Zo kun je op de tv kijken naar internet televisie zoals ‘Uitzending gemist’ om bijvoorbeeld het Vara-programma Kopspijkers nog een keer te bekijken.’

Palmbutler werkt via een speciaal kabeltje tussen pc en tv. De software die de gebruiker op de pc moet installeren zorgt voor een extra kanaal op de tv met een eigen gebruikersinterface en afstandsbediening. Het menu van dit kanaal is door de gebruiker naar eigen wens en inzicht aan te passen. 

Later dit jaar zal Mass-wave ook een Palmbutler uitbrengen die bedoeld is om mee te leveren bij nieuwe pc’s als goedkoop alternatief voor Windows Media Edition. In combinatie met een tv tunerkaart in de pc kan de Palmbutler ook dienst doen als personal videorecorder. Met een druk op de knop kan de tv-kijker dan vanaf de bank opdracht geven tv programma’s op te nemen en de beelden op te slaan op de harde schijf van de pc.

Aanvankelijk wilde het Ridderkerkse bedrijf DVDstream gebruik gaan maken van de Palmbutler om video on demand te gaan bieden, maar dat ging uiteindelijk niet door omdat Homelinc failliet ging.

Deel dit bericht

3 Reacties

Gerben

Ik wacht liever op de settopbox die streams op de TV laat zien zonder dat je PC nodig is omdat hij direct op je kabel of adsl modem kan worden aangeslotenn. Want kabeltjes leggen tussen werkkamer en woonkamer zie ik de gemiddelde consument niet doen en de beeldkwaliteit van de Palmbutler is ook niet om naar huis te schrijven. Daarbij zijn consumenten met een niet-Windows XP PC uitgesloten van deelname. DVDstream is niet gestopt omdat de Palmbutler niet beschikbaar was, er zijn wel betere alternatieven, nee: ze durfden het na alle publiciteit niet aan en terecht want ze waren behoorlijk illegaal bezig.

Mark Appel

Jammer dat Mass-wave het heeft overgenomen, geweldig concept van Palmbutler maar wat moet Mass-wave er nu mee? Gezien de andere producten/diensten die zij in hun portfolio hebben zitten sluit het mijns inziens totaal niet aan bij hetgeen wat ze doen. Het ziet er meer naar uit dat er op zoek wordt gegaan naar het gouden ei om maar veel boxen bij ISP's weg te zetten. Jammer, ik zou wel eens willen weten welke additionele diensten er worden aangeboden, nu en in de toekomst die mijn leven als consument een stuk aangenamer kunnen maken. Ik geloof niet dat dit nl het platform gaat worden waar de ISP's het op gaan bouwen, sterker nog dat vanuit hen die home entertainment diensten gaan komen…Mark

ReindeR Rustema

En ik wacht liever tot Apple komt met de definitieve, gebruikersvriendelijke oplossing. Laat het een jaar extra duren, of misschien nog een jaar (totdat ze klaarzijn met het uitmelken van het iPod succes) maar dat heb ik er wel voor over.  Een nette witte doos waar een UTP-kabeltje en een coax-TV draadje (of 1 glasvezel-aansluiting) ingaat en die alle Macs, PCs en beeldschermen in huis draadloos met elkaar verbindt. Perfecte iTunes, iPhoto en iMovie integratie, een server voor uitzenden naar buiten (via QuickTime broadcaster, zoals http://plugin.waag.org dat nu doet), maar ook een server voor alles wat er aan digitaals in een huishouden is. Maar dan met een goede userinterface waar ze gerust een jaartje langer aan mogen werken van me.  Het gerucht gaat nu al een paar jaar dat Apple met zoiets komt, vroeg of laat zal het er wel van komen. Zeker als Microsoft ook met een of ander halfbakken ding tjokvol met DRM-zooi uit Hollywood komt dan is het tijd dat Apple met iets komt waar wij consumenten plezier aan kunnen beleven! 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond