Deel dit artikel
-

Nederlandse Nimbuzz naar 100 miljoen gebruikers

Onbekend hoeft nog geen onbemind te zijn: het Nederlandse Nimbuzz heeft met zijn VoiP en instant messaging-app Nimbuzz inmiddels toch maar mooi 100 miljoen gebruikers.

Opvallend is een niet onbelangrijk deel ervan – zeker 6,5 miljoen – uit de VS komt. De grootste groei is echter gerealiseerd in India met zeventien miljoen gebruikers. Om die reden heeft het bedrijf zijn hoofdkantoor onlangs verplaatst naar dat land.

Nimbuzz, met kantoren in Capella a/d Ijssel, bestaat al sinds 2007, maar heeft nooit zo de aandacht getrokken, zeker niet tussen andere spelers als Skype, fring of Truphone. Met name in het begin was er veel onduidelijkheid over het aantal gebruikers.

De software combineert verschillende onlinediensten (Windows Messenger, Yahoo!, Google Talk, Facebook) en zet breed in: naast iOS en Android draait de dienst ook op Symbian, Java, Mac, Windows en Windows Mobile.

Deel dit bericht

7 Reacties

Jverdonk

Zeer zeer ongeloofwaardig.

Gijs Bos

Best of the rest. Skype’s website traffic is 100 keer zo groot (10 mio. daily)

http://trends.google.com/websites?q=Nimbuzz.com%2C+truphone.com%2C+fring.com&geo=all&date=all&sort=0

Mark de Kock

Mis hier toch de naam van eBuddy in de context..

Luc

Beetje eenzijdige informatie en daardoor meer soort promo stukje. Hoeveel gebruikers zijn er (geljktijdig) actief? Hoeveel omzet wordt er gedraaid? Is het bedrijf winstgevend?

Sander Stokker

Net zo ongeloofwaardig als de cijfers van Spil Games, die lijken er ook elke maand 10 miljoen unieke bezoekers bij op te tellen, maar niemand die ooit naar bewijs of onderbouwing vraagt.

Frans

Roepen dat alles onzin is, zonder enige onderbouwing, neem ik anders ook niet erg serieus.

Johan van summeren

Beste Sander, heb je wel eens van Comscore, Alexa gehoord. Dat zijn onafhankelijke bronnen. Misschien moet je daar gewoon eens kijken.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond