Deel dit artikel
-

Nederlandse webwinkel scoort op Duitse bodem

De Nederlandse webwinkel iBood is door het Duitse Computerbild gekroond tot beste webwinkel. Het Duitse computerblad testte een aantal webwinkels die volgens het concept werken waarbij elke dag één product wordt aangeboden.

De webwinkels waarbij het vooral draait om hoge volumes en lage marges etaleren elke dag een nieuw product. De koper moet snel beslissen of hij het product wil kopen, na een dag is het product ook weer uit het assortiment.

Het Nederlandse iBood kwam als goedkoopste uit de bus. Ook de informatievoorziening werd door het Duitse magazine goed beoordeeld. Het enige minpuntje volgens Computerbild: "de artikelen waren meerdere alen snel uitverkocht".

Prijsvoordeel

De Nederlandse webwinkel had dagelijks een gemiddeld prijsvoordeel van 38.63 procent ten opzichte van de goedkoopste aanbieder op internet.

Directeur Dennis Sanders van iBood is voorzichtig als het gaat om de aantallen producten die iBood per dag verkoopt: "De concurrentie houdt ons in de gaten". Hij geeft als indicatie dat er tussen de 500 en 10.000 producten per dag worden verkocht. Vaak zijn het de computer gerelateerde producten die populair zijn.

Geen concurrentie

De webwinkel Woogywoo.de moet geen concurrentie bieden voor iBood. Zij eindigden in de test op de laatste plek. Zo zouden de aangeboden producten duurder zijn in andere webwinkels. Een pluspunt voor deze aanbieder kon het magazine niet vinden.

Computerbild volgde 3 weken lang de webwinkels om de aangeboden producten te bekijken. Met behulp van vergelijkingssites werd gezocht naar de prijzen waarvoor de producten elders op het web werden aangeboden.

Ook de levering en support werden bekeken. Per dag werd bij elke webwinkel uit de test twee van de aangeboden producten besteld.

Goedkope aanbiedingen

De online winkel van Nederlandse bodem die actief is in 19 landen streeft ernaar om goedkope aanbiedingen te brengen. "Eerder testte de Duitse Consumentenbond (Verbraucherzentrale) ons op prijsverschil, waarbij ze gebruik maakten van de zes grootste online prijsvergelijkers. We waren altijd de goedkoopste " aldus Sanders. 

Elke dag biedt iBood, dat één product in een beperkte hoeveelheid aan. De verkoop start om middernacht en duurt 24 uur, tenzij het product eerder is uitverkocht.

Deel dit bericht

6 Reacties

Martijn Groot

Misschien informatief om te vermelden hoeveel er van dat soort winkels zijn in Duitsland? In Nederland heb je intussen vele van dit soort sites (overzicht o.a. op http://www.webkoop.nl ). En aan de commentaren te lezen op Emerce zelf ( http://www.emerce.nl/nieuws.jsp?id=1174768#reacties ) heeft iBood hier nog wel wat problemen. Blijkbaar in Duitsland niet.

nomoreibood

Sinds een lange tijd koop ik van tijd tot tijd iets bij Ibood. Echter nu ik een defect product heb gekregen en dat via de fatosenlijke weg wens terug te sturen voro vervanging, geeft Ibood niet thuis. Dat is dus geen goede reclame voor je zelf en waneer men dat ook gaat doen in andere landen op deze wijze, dan zou de domeinnaam wel eens heel snel te koop kunnen zijn. Internet is niet alleenverkopen, je moet ook service leveren. Als dat laatste niet kan, begin dan gewoon neit een winkel. Vroeger of later ga je toch de bietenbrug op.

brak

Ik heb ook een teleurstellende ervaring met iBood. Al enige weken tracht ik met hen in contact te treden, maar tot op heden tevergeefs. Nee, mij hebben ze als klant verloren, want als ze niet eens op een e-mail kunnen reageren… iBood verkopen doen ze dan misschien veel, maar service staat niet in het woordenboek bij hen, laat staan dat er iemand actief is op dat vlak.

erik

ik heb juist hele goed ervaringen met IBood klantenservice. mijn item ging na 2 jaar defect. ik had levenslange garantie en binnen een week had ik het nieuwe produkt al in huis. Geen moeilijk gedoe met terug sturen, evt reparatie. nee hoor. gewoon een nieuwe.

Vincent

Er zijn steeds meer iBood-alternatieven bij, maar een aantal houd het niet langer vol dan een paar maanden.Momenteel zijn er iets van 10 die echt kwaliteit producten leveren, maar in totaal zijn er ongeveer 25 webwinkels die hier aan doen.  Op http://www.dagactie.com staat een overzicht van de aanbiedingen en webwinkels.

iBOODnl

Beste iBOOD'ers, Bedankt voor de reacties.  Uit enkele reacties blijkt dat iBOOD.com een aantal mensen niet naar tevredenheid heeft kunnen helpen. Wij betreuren dat dit zich heeft voorgedaan. Uiteraard doen wij er alles aan om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn.  De afgelopen tijd heeft iBood veel geinvesteerd in haar service en fulfillment om vragen sneller en inhoudelijker te kunnen beantwoorden.  Mochten er onverhoopt toch nog zaken zijn die niet naar tevredenheid zijn afgehandeld, neem dan contact op met iBood via dit contactformulier: http://www.ibood.com/nl/nl/send_question.php  M. Vos Web Relations iBOOD.com

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond