Deel dit artikel
-

Nedstat trekt investeerder aan voor snelle expansie

Orange Fund NV heeft een belang van 15%
genomen in NedStat . Dit Diemense bedrijf wil een global player worden in software voor website-tracking en -analyse. Nedstat opent binnenkort kantoren in Munchen, Londen, Parijs, Barcelona en Stockholm. Aan welke beurs wanneer een notering wordt aangevraagd is nog niet bekend, aldus directuer Hans Veldhuijzen.

Nedstat is marktleider in de Benelux, maar omdat de markt in Nederland vrij klein is, komt al snel het buitenland in zicht, aldus directeur Hans Veldhuijzen. Hij noemt met name de Engelse en Duitse markt heel interessant, naast de Amerikaanse. Groei in de VS is een voorwaarde om een global player te zijn. Vorig jaar oktober opende Nedstat al een kantoor in New York, dat nu ook uitgebreid zal worden. Volgens Veldhuijzen blijft het hoofdkantoor vooralsnog in Nederland gevestigd.

Nu bedrijven steeds serieuzer in Internet investeren, komt er volgens Veldhuijzen steeds meer behoefte aan het soort tools dat Nedstat levert om het aantal bezoekers aan een site en hun gedrag op de site te meten en te analyseren. Nedstat werkt aan allianties met website-bouwers zoals Twinspark (onlangs overgenomen door Agency.com), die de bijbehorende consultancy kunnen leveren.

Veldhuijzen wilde niet kwijt hoeveel met de investering is gemoeid. Orange Fund van Kempen & Co. is naar eigen zeggen toonaangevend op het gebied van beleggingen in kleinere en middelgrote ondernemingen, de zogenaamde SMALL CAPS. Volgens Thomas Egelie van Orange Fund zal Nedstat binnen korte tijd winst gaan maken.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond