Deel dit artikel
-

Newconomy wil vooral Nederlandse Nieuwe Economie stimuleren

Newconomy hoopt met haar beursgang vandaag een goed klimaat te creëren voor technologische beursgangen. "Overal om ons heen is men al veel verder; De VS en vele Europese landen zijn ons al voorgegaan op de beurs. Ik vind het jammer dat pas in 2000 hier de hausse losbarst", sprak directeur Maurice de Hond tijdens de introductie. "De Nieuwe Economie is hier in het verdomhoekje gezet."

Met die laatste opmerking doelde De Hond uiteraard op de problemen rond Worldonline . "De laatste tijd is een zware geweest; overal hebben we moeten uitleggen dat er wel degelijk iets als een Nieuwe Economie bestaat. Mensen gebruikten het voorbeeld van Worldonline om te laten zien dat er slechts sprake is van een zeepbel-economie." Hij wees ook op de beursgang van Tie: "Daar is wel succes. Zij zijn sinds de introductie enkele keren over de kop gegaan."

Ondanks de heftige schommelingen op de verschillende beurzen, waaronder de Nasdaq , is er deze week niet getwijfeld over het al dan niet doorgaan van de beursgang op de Euro.nm-beurs . Commercieel directeur Ruud Smeets erkent dat de wereldmarkten invloed hebben gehad: "Je ziet dat bij de particuliere beleggers. Vanaf het moment dat de Nasdaq begin deze week weer opkrabbelde, steeg ook het aantal inschrijvingen plots weer. Voor de grote beleggers was ons first mover-imago belangrijk. We hebben hen ervan kunnen overtuigen dat we een sterk netwerk vormen. In de VS is de beurshausse geweest en zie je nu vooral B-bedrijven richting beurs gaan."

De openingskoers van 'slechts' 10,50 euro is voor De Hond en Smeets geen teleurstelling. "Liever hier beginnen, en dan stijgen in plaats van een aandeel dat meteen keldert." Smeets wijst op de belangstelling van het aandeel, dat enkele keren is overschreven: "Blijkbaar hebben voldoende mensen vertrouwen in ons."

Het vrijkomende geld ? nu 65 miljoen euro, daar komt door het vrijkomen van de Green Shoe volgende maand waarschijnlijk nog zo'n tien miljoen bij ? zal in ieder geval gebruikt worden om de ABN Amro af te betalen. Daar heeft Newconomy 33 miljoen euro geleend om het meerderheidsaandeel in provider Wish (nu 56,5 procent) van te kunnen betalen. De rest wordt in "nieuwe plannen" gestoken, die De Hond nog niet bekend maakte.

Deel dit bericht

4 Reacties

TD

Maurice de Hond maakt het zich wel erg gemakkelijk door te stellen dat de Nieuwe Economiein NL niet op waarde wordt geschat.Gezien de ordinaire manier waarop met Lex Mossel is omgegaan (geheel in de old-economyventure capital sfeer; een jaar contract en aandelen krijgen die je vervolgens tegen nominaalmag inleveren), verkeert de heer de Hond blijkbaar nog in de Old Economy waar het zijneigen mores betreft.Waarom geef je in godsnaam founders aandelen aan iemand met een jaarcontract ?Doet Newconomy dit ook bij zijn participaties ? Zo ja, dan zijn de ondernemers "genaaid" en blaast de club zichzelf op en zo nee, waarom dan wel in je eigen toko ? M.a.w. walk the walk if you talk the talk; in de New Economy is niet de VC koning, maar de ondernemer en moet er dus met "positieve" gouden handschoenen gewerkt worden waar het employees betreft. Wel zeuren en niet doen is trouwens typisch nederlands, dus Maurice past, wat dat betreft, prima op de nederlandse beurs.

EG

Even afgezien van de vraag wie hier zeurt, denk ik dat persoonlijke wrok niet hier uitgevochten dient te worden. Ik vind het nogal goedkoop om iemand, of dat Maurice is of iemand anders, hier zwart te maken met oncontroleerbare beschuldigingen. Zullen we het op een volwassen niveau houden?

Jack

De nieuwe economie in Nederland bestaat al meer dan 25 jaar: Gebakken lucht verkopen, mismanagement en de belastingbetaler/kleine man die zijn geld kwijt is;voorbeelden te over: RSVOgemDAF TrucksFokkerHCSBaan CompanyWorld Online  

molkenboer

De winnaars in de nieuwe (en oude) economie zijn: de advocaten en de rechters Miicrosoft heeft meer juristen in dienst dan systeemprogrammeurs, met Windows 2000 blijft het behelpen. Het bedje voor de advocaten Hammerstein en Spong is voor jaren gespreid.Ongeacht de uitkomst van een World Online rechtszaak; het creeert extra werkgelegenheid voor advocaten, rechters, getuigedeskundigen, bankiers, accountants, juristen en journalisten; allemaal op kosten van hun klanten die hun geld terug willen en nooit meer er iets van zullen terugzien. Dit is de ECHTE nieuwe economie. Maurice de Hond is gewaarschuwd; 

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond