Deel dit artikel
-

Nieuw antipiraterij pact filmindustrie

Zes grote Amerikaanse filmstudio's zijn samen de strijd aangegaan tegen piraterij. Ze hebben daartoe een onderzoekscentrum opgericht dat met nieuwe antipiraterij methodes moet komen. Het nieuwe initiatief heet Motion Picture Laboratories. De filmstudio's trekken de komende twee jaar 30 miljoen dollar uit om piraterij te bestrijden.

Partijen die zich hebben aangesloten bij het nieuwe initiatief dat ook wel Movielabs wordt genoemd, zijn Walt Disney, Sony, Paramount, Warner Brothers, Universal en 20th Century Fox. De filmstudio’s hebben berekend dat ze jaarlijks 3,5 miljard aan inkomsten mislopen als gevolg van piraterij.

Dan Glickman, de baas van de Motion Pictures Association of America (MPAA), zegt het initiatief toe te juichen en noemt het nieuwe initiatief een slimme investering van de filmstudio’s. “Dit nieuwe initiatief biedt de entertainmentindustrie een uitgelezen kans om piraterij aan te pakken en om copyrights te beschermen. Er worden genoeg nieuwe methoden ontwikkeld in de hi tech-industrie om piraterij te bestrijden. Laten we hopen dat Movielabs de industrie verder kan helpen.”

Methoden waarin Movielabs al heeft gezegd in te willen is een manier om camcorders te blokkeren,  zodat er geen illegale opnamen meer in bioscoopzalen gemaakt kunnen worden en methoden waarmee illegale content eenvoudig kan worden opgespoord binnen peer-to-peer netwerken zoals Bittorent en eDonkey.

Eerdere initiatieven van de filmindustrie om piraterij aan te pakken zijn tot nu toe weinig succesvol geweest. Wel bleek onlangs uit een onderzoek van Cachelogic dat Bittorrent terrein aan het verliezen was aan eDonkey omdat sommige gebruikers van Bittorent sinds december vorig jaar worden vervolgd in opdracht van de filmindustrie.

Deel dit bericht

1 Reactie

Erwin van Lun

Betalen per minuut wordt de oplossing, tegen een redelijke prijs. Wie wil er dan nog downloaden en kopieren? Veel te ingewikkeld

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond