Deel dit artikel
-

Nieuw kapitaal voor StepStone

Carrièresite StepStone, dat onlangs zestig procent van het personeel op straat zette, heeft nieuw kapitaal aangetrokken. Het gaat om een bedrag van 25 tot 35 miljoen euro. Het verlieslijdende bedrijf verwacht hiermee binnen afzienbare tijd in de zwarte cijfers te komen.

Het nieuwe kapitaal bestaat uit een rechtstreekse aandelenemissie van 25 miljoen euro. Een daaropvolgende claimemissie moet nog eens tien miljoen opleveren.

Het beursgenoteerde StepStone stelt in een verklaring dat verschillende aandeelhouders zich al bindend hebben gecomitteerd voor totaal 21,8 miljoen euro. Erik Breeuwsma, directeur van StepStone Nederland, verwacht dat met de nieuwe investeringen zijn vestiging in de loop van 2002 winstgevend zal zijn.

Het nieuwe kapitaal volgt op het eerdere besluit om het bedrijf flink af te slanken. StepStone trekt zich terug uit negen van de achttien markten waar het actief is en krimpt het personeelsbestand in van 876 naar 350. Uit de meest recente kwartaalcijfers was gebleken dat slechts drie markten (België, Duitsland en Denemarken) een positief EBITDA-resultaat konden laten zien.

Deel dit bericht

1 Reactie

JOE

Als ze zulke budgetten hebben dan mag ik aannemen dat ze ook aan 'normale' online promotie gaan doen en mij niet meer lastig vallen met SPAM emails! Kijken hoe snel ze deze miljoenen er weer doorheen branden. Ik geef ze maximaal 1 jaar.

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond