Deel dit artikel
-

Nieuwe baas voor Marktplaats.nl

eBay installeert een oud-gediende uit Italië aan het hoofd van Marktplaats.nl. Alessandro Coppo vervangt Eugenie van Wiechen.

Zojuist maakte eBay Nederland de onverwachte personeelswisseling aan de top van Markplaats.nl bekend. Eugenie van Wiechen trad in januari 2008 in dienst van Marktplaats, nadat ze de twee jaar daarvoor voor uitgever Sanoma had gewerkt.

Van Wiechen vertrekt, volgens de woordvoerster, om persoonlijke redenen. De wens daartoe zou ze reeds enkele maanden geleden hebben geformuleerd.

Coppo is gezien zijn 6 jaar ervaring als landenleider in Italië bekend met zowel het online advertentie- als veilingmodel. In Italië staan die modellen namelijk schouder aan schouder naast elkaar op eBay.

Hij studeerde aan de universiteit van Turijn en daarna aan die van Oxford. Volgens eBay is hij sterk in innovatie en het tonen van leiderschap.

De nieuwe baas hoeft zich geen zorgen te maken over de ontwikkeling van de veilingsite in Nederland. Die wordt sinds eind vorig jaar bestierd van uit Londen en Zürich, zoals meerdere Europese eBay-veilingsites.

Marktplaats.nl is een bekende verschijning in de landen waar eBay met rubrieksadvertenties actief is. De Nederlandse site werd een van de eerste classifieds sites in eBay’s portfolio, toen het als defensieve noodgreep 225 miljoen euro moest betalen om de site over te nemen. Sinds het najaar van 2004 luisteren eBay’ers met groeiende belangstelling naar de Nederlandse ervaringen, temeer daar eBay’s bestuursvoorzitter John Donahoe veel waarde hecht aan rubrieksadvertenties en verkopen tegen vaste verkoopprijzen.

In Nederland wordt naar schatting zeker voor ruim 5 miljard euro per jaar verhandeld via handelssites als Marktplaats, Speurders en 2dehands. Dat is nagenoeg even veel als via reguliere webwinkels

Deel dit bericht

1 Reactie

S Meier

Eugenie, veel succes in wat je gaat doen!

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond