Deel dit artikel
-

Nieuwe bezorgdienst zet hulpsinten op de fiets

HalloBezorger gaat begin 2016 officieel van start met een groot netwerk van fietskoeriers, maar draait alvast proef op pakjesavond. Particulieren die ook hulpsint willen spelen, want ‘verstopte zakken’ willen bezorgen, kunnen daar een zakcentje mee verdienen.

Ouders hoeven begin volgende maand op pakjesavond niet meer de deur uit om ‘even een rondje of klusje’ te doen. Het netwerk van fietskoeriers van HalloBezorger kan dat overnemen.

Voor twintig euro komt een bezorger de zak met cadeaus ophalen, na verzegeling, voor opslag in een depot. De inhoud van de zak wordt genoteerd en de waarde ervan verzekerd. Ook kunnen gekochte cadeautjes direct naar het depot worden gestuurd.

“Al deze cadeaus worden verzameld in een jute zak en op het door jou gekozen tijdstip voor de deur gezet. Na een harde bons op de deur rent de bezorgpiet snel weg. Op deze manier kan de hele familie genieten van de blije gezichten van de kinderen, wanneer zij de deur openen en de cadeaus voor de deur zien staan”, vertelt de ondernemer achter HalloBezorger Fred van Rijswijk.

Hij heeft verspreid over twintig steden, van Groningen tot Maastricht, rond de vierhonderd hulpsinten en bezorgpieten klaarstaan. Een groot deel van hen is professioneel fietskoerier, er zijn ook fietsstudenten.

Van Rijswijk ziet HalloPakjesavond ook als een publiek proef met zijn netwerk van fietskoeriers. Begin volgend jaar gaat de commerciële dienstverlening van HalloBezorger van start. Daarbij richt hij zich vooral op lokale middenstanders en filialen van landelijke ketens die online bestellingen snel lokaal willen laten afleveren.

Hij begint met de professionele bezorgers, maar net als op pakjesavond, kunnen ook enthousiaste particuliere fietsers tegen een vergoeding gaan bezorgen.

Foto: Hans Pama (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond