Deel dit artikel
-

Nieuwe CEO en nieuw kapitaal voor AtoBe

Bart van den Dries is benoemd tot directeur van AtoBe, het voormalige WapMagic. Hij volgt Nick Haasnoot op, die toetreedt tot de Raad van Commissarissen. Van den Dries is sinds een recente investeringsronde tevens aandeelhouder in het bedrijf. De investeringsronde heeft vier miljoen euro opgeleverd. Dat moet winstgevendheid in de toekomst garanderen.

Van den Dries is oprichter en de voormalige CEO van Interxion, leverancier van Internet Exchange Centers. In 1999 won hij de Runner-Up Award, een jaarlijkse prijs voor de meest veelbelovende ICT-ondernemer van Nederland.

AtoBe maakte met de benoeming tevens bekend een nieuwe investeringsronde achter de rug te hebben. Dit heeft het bedrijf vier miljoen euro opgeleverd. Aandeelhouders in AtoBe zijn ABN Amro Participaties, Advent International en Gilde IT Fund. Bij de nieuwe kapitaalinjectie zijn verder Residex, Sienna Holdings Europe en de nieuwe directieleden betrokken. Naast Van den Dries is dat Richard Hazenberg, die is benoemd tot Chief Technology Officer.

De exacte eigendomsverhoudingen wilde Van den Dries niet kwijt. Wel zei hij dat de financiering nodig was om winstgevendheid in de toekomst te garanderen. Het is de derde investeringsronde voor AtoBe. De vorige rond leverde twaalf miljoen euro op. Het bedrijf heette toen nog WapMagic, en legde zich toe op de facilitering van WAP-platformen. Het nieuwe geld werd toentertijd door oprichter Stefan Tieleman "een bewijs voor het niet-mislukken van WAP" genoemd. Een jaar later geeft Van den Dries toe dat WAP "niet groot is opgepikt".

Het geld van de tweede kapitaalinjectie is, zo bleek, dan ook niet gebruikt om de basis te leggen voor de huidige focus van het bedrijf: de koppeling van bedrijfsapplicaties (interne software van bedrijven) met mobieltjes via GPRS. "Denkt u bij voorbeeld aan een onderhoudsmonteur die via zijn mobiele telefoon direct ter plaatse orders voor onderdelen kan invoeren", legt Van den Dries uit. "Het is in dat opzicht een vervanging van de laptop."

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond