Deel dit artikel
-

Nieuwe directie Yahoo valt weer niet goed

De benoeming van drie nieuwe directeuren bij Yahoo is wederom niet goed gevallen bij aandeelhouder en hedgefonds manager Daniel Loeb, die met zijn investeringsfirma Third Point meer zeggenschap eist over het bedrijf.

Yahoo heeft zondag als hoofd marketing John. D. Hayes van American Express aangesteld, als COO Peter Luguori van Discovery en als CFO Thomas Thomas J. McInerney van IAC/InterActiveCorp.

Grootaandeelhouder Daniel Loeb is niet tevreden, ondanks een de benoeming van een reorganisatieadviseur Harry Wilson die door Loeb zelf werd voorgedragen. Yahoo zegt dat het bedrijf een proxygevecht uit de weg wil gaan, waarbij aandeelhouders nieuwe leden voor de de Raad van Bestuur benoemen. Maar Loeb heeft gedreigd dat hij zal ingrijpen. Al eerder verzette Loeb zich tegen de dominante positie van medeoprichter Jerry Yang, die eerder dit jaar vertrok.

Third Point is met een belang van zes procent een van de grootste investeerders in Yahoo. Het bedrijf beheert een portfolio van negen miljard dollar.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond