Deel dit artikel
-

Nieuwe financiering voor Poindexter

Het Amerikaanse Poindexter, een bedrijfje dat is gespecialiseerd in 'behavioral ad targeting' (reclame die aangepast wordt aan het gedrag van websitebezoekers), heeft acht miljoen dollar opgehaald in een nieuwe financieringsronde. Het geld wordt onder meer beschikbaar gesteld door Blue Chip Venture Co. en door WallerSutton2000.

De totale financiering van Poindexter Systems komt daarmee volgens DM News op 15 miljoen dollar. Poindexter gaat het geld gebruiken om de capaciteit uit te breiden en ook voor uitbreiding richting ‘search en e-mail’. Het bedrijf richt zich in eerste instantie op grote partijen die veel gebruik maken van direct marketing.

Volgens directeur Rich Person moet het geld Poindexter ook bescherming bieden voor als er technisch iets mis gaat en verder moet het geld als back up dienen voor als een grote klant een keer besluit niet meer verder te gaan. Klanten van het bedrijf zijn onder meer America Online, Continental Airlines en American Express. Zij gebruiken Poindexter’s ‘behavioral-targeting’ technologie voor hun online marketing.

Behalve Blue Chip Co. en WallerSutton2000 hebben investeerders van het eerste uur: Hudson Ventures en Echelon Ventures ook weer meegedaan aan deze financieringsronde. Poindexter bestaat inmiddels vijf jaar en opereert vanuit New York. 

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond