Deel dit artikel
-

Nieuwe IKEA-gids multimediaal voor augmented reality

De app is er al, de nieuwe catalogus verschijnt volgende maand. Klanten van IKEA kunnen dan al turend door hun mobieltje letterlijk zien hoe nieuwe kasten, stoelen of bedden in hun huis zouden staan.

Het experiment van vorig jaar met augmented reality is kennelijk in goede smaak gevallen bij het Zweedse concern, want ook dit jaar brengt het zijn nieuwe catalogus op multimediale wijze uit. Het nieuwe boekwerk verschijnt in Nederland op 12 augustus.

IKEA legt uit hoe het werk: “Leg de catalogus neer op de plek in huis waar je het betreffende product graag wilt zien. Scan deze plek met je smartphone of tablet en het product verschijnt vervolgens driedimensionaal in beeld. De IKEA catalogus werkt hierbij als een markeerpunt, waardoor het product op het juiste formaat in de kamer wordt getoond.“

Om video’s van Youtube te kunnen tonen, dienen analytische cookies en tracking cookies geaccepteerd te worden.

Niet alle producten zijn in 3D in huis te aanschouwen. Het gaat om een kleine selectie van producten: enkele tientallen pagina’s zijn ook met het mobieltje te bekijken. Van een kleine honderd items zijn ook 3D-weergaves beschikbaar. Bij de andere items gaat het om foto’s, video’s en stijlimpressies.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond