Deel dit artikel
-

Nieuwe investering voor HelloFresh

HelloFresh krijgt een miljoeneninvestering om meer Nederlanders en Europeanen te abonneren op de bezorgdienst voor groenten, fruit en recepten.

HelloFresh bevestigt aan Emerce dat er sprake is van miljoenen aan nieuw kapitaal, maar houdt de details voor zich. Buitenlandse media spreken over een investering van tussen de vijf en tien miljoen euro. Dat geld moet worden gebruikt om te groeien in Nederland, Engeland, Duitsland, Frankrijk, Australië en Amerika.

In deze financieringsronde, de tweede voor het jaar oude bedrijf, participeren Rocket Internet, Holtzbrinck Ventures en Kinnevik weer. Een nieuwe aandeelhouder is het Duitse Vorwerk Ventures.

Wie zich op de site inschrijft, kan iedere week een kist verse groenten en fruit ontvangen en recepten om die ingrediënten tot maaltijden te verwerken. In Nederland leverde het bedrijf oorspronkelijk alleen in de Randstad, maar dat werd afgelopen maanden uitgebreid tot landelijke dekking.

Een woordvoerder van het bedrijf: “Met deze investering willen we hier aankomend jaar vertienvoudigen. We begonnen met één soort box. Inmiddels verkopen we ook vegetarische boxen, fruitboxen en nu ook de Kerstbox.”

Concurrent Streekbox bereidt zich momenteel voor om zijn dekkingsgebied ook naar buiten de Randstad te verleggen. De eerste aandacht gaat uit naar het zuiden en oosten van het land.

Foto: Luz Adriana Villa (cc)

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond