Deel dit artikel
-

Nieuwe juridische dienst voor ‘verkopen op afstand’

Het consultancybedrijf Ferrymen introduceert met I-agree een dienst die een verkoopcontract op afstand juridisch waterdicht moet maken. Het bedrijf speelt daarmee in op een Europese richtlijn die in 2000 van kracht wordt.

Per 4 juni 2000 moet een nieuwe richtlijn van de Europese Unie door de EU-lidstaten overgenomen zijn. Deze nieuwe richtlijn impliceert dat de leverings- en betalingsvoorwaarden bij verkoop via het Internet in de meeste gevallen slechts van toepassing zijn, als zij naar een voor de consument toegankelijke gegevensdrager (harddisk) zijn overgezet. De regelgeving nu is zo onduidelijk, dat in geval van conflict geen zuiver oordeel te vellen is, aldus Ferryman.

Met een reeks ingrepen en aanpassingen, samengevat onder de productnaam i-agree, wordt ervoor gezorgd dat de consument vóór aankoop een e-mail verstuurd krijgt waarin de leverings – en betalingsvoorwaarden zijn opgenomen. Op deze wijze is voldaan aan de komende richtlijn. De leverancier ontvangt een bevestiging dat de voorwaarden ook daadwerkelijk zijn aangekomen bij de consument. Dit kan bewijsrechtelijke voordelen met zich meebrengen bij een eventueel conflict.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond