Deel dit artikel
-

Nieuwe ‘marktplaats’ voor ride sharing gestart

Een nieuw online initiatief moeten particulieren helpen om autoritjes naar bestemmingen te vinden in de auto van iemand anders. Intiatiefnemer Martin Voorzanger ziet zijn Toogethr als een marktplaats om ritten, en daarmee autokosten, te delen.

Afgelopen week ging Toogethr van start. “We kiezen voor een regionale aanpak en richten ons in eerste instantie op Eindhoven en omgeving. Daartoe werken we nu samen met de High Tech Campus daar”, legt Voorzanger uit. “Eerst richten we op het creëren van aanbod. De vraag volgt dan vanzelf.”

Met e-mails, posters, stickers en een promotieteam maakt hij zijn dienst deze dagen bekend onder de achtduizend werknemers op het kennispark. Op de peer to peer car sharing site (jargon) geven leden aan van en waar ze wanneer rijden. Wie op zoek is naar een ritje op die route kan daarop aansluiten.

Ook de Huishoudbeurs wijst zijn bezoekers in mailings op het bestaan van de ritdeeldienst.

“We hebben een onderzoek gehouden, waaruit blijkt dat mensen om drie redenen hun auto delen. Ten eerste om te netwerken en kennis uit te wisselen met hun passagier. Ten tweede uit milieuoverwegingen en, als laatste, om te besparen op autokosten. Op dat laatste leggen we de komende tijd de nadruk.”

Voorzanger richtte Toogethr op met compagnon Bart Selders. De onderneming is gefinancierd uit eigen middelen. Momenteel zijn de jonge ondernemers in gesprek met informal investors.

De dienst is te gebruiken via het web en de smartphone. Om mobiel snel een optimaal bereik te realiseren, is niet gekozen voor meerdere apps per platform maar voor een mobiele site in HTML5.

Toogethr is niet de enige in zijn soort. Er zijn verscheidene vergelijkbare initiatieven in Nederland. Daaronder: Snappcar, We Go en MyWheels. Er zijn verkennende gesprekken geweest om de ledennetwerken over en weer naar elkaar open te stellen. “De interesse is er”, maar dat heeft vooralsnog tot niets concreets geleid.

Foto: Mo Riza (cc)

Deel dit bericht

4 Reacties

Martin Voorzanger

Wil je direkt naar de (mobiele) app? Ga naar https://m.toogethr.com. Ondanks dat de focus ligt op Eindhoven, werkt de app gewoon in het ganze land!

Mark Boekraad

Hai Martin,

Heel veel succes met jullie initiatief! Vanuit de ANWB ben ik betrokken bij samenrijden.nl, een platform waar vraag en aanbod van autoritten samen komt. Binnenkort eens afspreken om te kijken of we elkaar kunnen versterken? We geloven heel erg in het bundelen van krachten om ridesharing in Nederland een vlucht te lateen nemen.

Geerten

Mooi initiatief. Noemden we dit vroegåh niet gewoon carpoolen? (Dat is nu een vies woord natuurlijk, want enigszins “mislukt”)
Verder staat er op de site een leuk filmpje dat uitlegt wat ride-sharing (carpoolen) dan is, maar dat wisten we natuurlijk al. Ik had liever gezien dat het filmpje uitlegde hoe het bij Togethr in zijn werk gaat en waarom het daarmee zo makkelijk is. Hoedanook succes, ik hoop dat het snel opgepakt wordt.

Martin Voorzanger

@Mark – Dank je. Ik spreek graag met je af. Ga je een rechtstreeks bericht sturen. Dus @ErwinBoogert, wellicht binnenkort meer nieuws.

@Geerten – Meerijden vinden wij een betere term omdat het breder is. Carpoolen is woon/werkverkeer, liften is een vrije rit. Wij willen ze allemaal ondersteunen. Ik ondersteun je opmerking over het filmpje. We gaan er zeker meer maken. Wat ik je nu kan bieden is een Features pagina (http://www.toogethr.com/nl/features) en ook een aantal Engelstalige FAQs op ons forum (http://support.toogethr.com).

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond