Deel dit artikel
-

Nieuwe Nederlandse productvergelijker

Een van de noviteiten die gelanceerd worden op de Internet in Business beurs is de site Koopwijzer.nl . Consumenten kunnen via deze site eigenschappen en prijzen van diverse producten van diverse leveranciers met elkaar vergelijken.

Volgens de initiatiefnemers Onno Staal en Maurits Taverne zijn er momenteel negen man betrokken bij het verzamelen van informatie voor de Koopwijzer, die een onafhankelijke positie wil innemen tegenover producenten en winkeliers. Aanbieders kunnen echter wel posities kopen en mededelingen plaatsen. Staal benadrukt dat commerciële en redactionele informatie zoveel mogelijk gescheiden zullen blijven.

Macropolis is enigszins vergelijkbaar, maar richt zich vooral op het in kaart brengen van winkels. Koopwijzer is opgebouwd rond productinformatie, voorlopig in de categorieën consumentenelektronica, huishoudelijke apparaten, computers en vervoer. Koopwijzer.nl zegt in gesprek te zijn met de Consumentenbond om ook test-informatie aan te bieden.

De ondernemers zijn van plan ook informatie over zoekgedrag te verkopen aan aanbieders. Taverne: 'Als van de 1000 zoekers naar een tv, er 800 interessee hebben in bepaalde eigenschappen van een tv, dan kan dat relevante informatie voor een fabrikant zijn.'

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond