Deel dit artikel
-

Nieuwe Palms voor zakelijke markt

Palm introduceerde gisteren voor analisten en de pers in New York twee nieuwe zakcomputers voor de zakelijke markt, beide onder de naam Tungsten.

De Palm Tungsten T is een kleine, uitschuifbare kleuren-PDA met een hoge resolutie (320 x 320), een memorecorder en Bluetooth. Texas Instruments ontwikkelde de ARM-processor, die niet alleen erg zuinig is, maar ook multimedia zoals video en games ondersteunt.

Als software wordt Palm OS 5 meegeleverd in combinatie met Documents To Go (het programma waarmee Word en Excel-documenten kunnen worden geconverteerd), een WAP-browser en Acrobat Reader.

Het tweede model, dat begin 2003 wordt geïntroduceerd, heeft een minitoetsenbord en ingebouwde GPRS/GSM zender die zowel in de VS als Europa kan worden gebruikt. Deze kleuren-PDA – Tungsten W – heeft Palm OS 4 als besturingssoftware. De Tungsten W wordt in samenwerking met vier aanbieders van mobiele telefonie op de markt gebracht: AT&T Wireless, het Canadese Rogers AT&T Wireless, Vodafone en het Aziatische SingTel.

Hoewel Palm een dezer dagen een goedkope PDA onder de naam Zire op de markt heeft gebracht voor consumenten (met weinig meer dan een agenda en en adressenbestand), wil het Amerikaanse bedrijf zich de komende jaren vooral concentreren op de zakelijke markt. Tachtig procent van de circa negentien miljoen Palms wordt op het werk gebruikt. Palm meent dat de huidige generatie Smart phones, zoals die van Microsoft, minder geschikt is voor serieuze invoertaken als e-mail.

Palm heeft een uitgebreide studie gemaakt van de wensen van zijn gebruikers, die productiviteit op de eerste plaats hebben staan, maar ook spelletjes op prijs stellen. De komende jaren zullen het Palm OS en zijn applicaties daarop meer worden afgestemd. Het eind 2001 verzelfstandigde PalmSource werkt momenteel aan Palm OS 6, dat door licentienemers geheel naar eigen inzicht kan worden aangepast. "We richten ons minder op de apparaten als zodanig, en houden ons meer bezig met oplossingen, zoals voor de gezondheidszorg en de auto-industrie", aldus verkoopdirecteur Glenn Cross.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond