Deel dit artikel
-

Nieuwe unit Microsoft leent geld aan klanten voor software-aankopen

Microsoft heeft de kleine business-unit Microsoft Capital opgericht. Die leent klanten van het softwarebedrijf onder voordelige voorwaarden geld om daarmee Microsoft-producten te kopen. Volgens analisten wil het bedrijf daarmee zijn bijna 39 miljard dollar aan cash beter benutten.

Microsoft Capital telt drie verschillende financieringsprogramma's, waaronder twee voor kleine bedrijven. Vorige week is het onder meer begonnen met het aanbieden van leningen van 150.000 dollar voor nul procent rente met een terugbetaaltermijn van 24 maanden. De lening geldt alleen voor bepaalde producten.

Vorige maand al begon Microsoft met het verstrekken van renteloze leningen van minimaal tienduizend dollar die in negentig dagen moeten worden afgelost. Het krediet is bedoeld voor klanten van de divisie Business Solutions, die hiermee Microsofts software, hardware en technische services kunnen kopen. Ook kunnen met het geld producten worden aangeschaft van de recent door Microsoft overgenomen bedrijven Great Plains en Navision. Het maximumbedrag is afhankelijk van de kredietwaardigheid van de klant.

"We willen het gemakkelijker maken voor klanten om Microsoft-producten te kopen", legt een woordvoerster van het bedrijf uit aan The Wall Street Journal. Zij weigert te zeggen hoeveel geld Microsoft heeft gereserveerd voor zijn nieuwe unit.

Analisten denken dat de softwarereus met Microsoft Capital de 39 miljard dollar die het aan cash heeft beter wil benutten. Er is de laatste tijd veel kritiek op het ongebruikt laten van die enorme reserve. Banken zijn zelden bereid om leningen uit te schrijven voor de aankoop van software of technische services.

Deel dit bericht

Plaats een reactie

Uw e-mailadres wordt niet op de site getoond